Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Meinnard Polman

Naam: Meinnard Polman

Adres, Woonplaats: Ik woon aan de Zadelmakersdonk in Apeldoorn.

Leeftijd: 59

Burgerlijke staat: Silvia en ik zijn uit elkaar, maar hebben gelukkig goed contact. We hebben 2 prachtige kinderen die allang geen kind meer zijn, Natalie en Marcel.

Beroep: Ik werk sinds een jaar of 5 als chauffeur bij postbedrijf Sandd. Een hele leuke baan.

Hobby’s: Ben amateurastronoom, hou van wandelen, lekker eten, af en toe drummen, muziek luisteren, tekenen en waar ik al een aantal jaren vooral mee bezig ben: mijn boek schrijven. Gaat over de relativiteitstheorieën en ik hoop het dit jaar af te hebben en te publiceren. Wordt vervolgd…

Lievelingsgerecht: Dat zijn er veel, ben gastronoom in hart en nieren. Maar één van mijn favo’s is aardappels met bloemkool met bechamelsaus. Doe daar een stukkie vlees bij (biefstuk, karbonade, rundersaucijs) en doe er dunne plakjes komkommer in (rode wijn) azijn bij met wat peterselie en bieslook. Ook een Gratin Dauphinois is niet te versmaden, zonder geraspte Gruyere of een andere kaassoort. Ook daarbij smaakt bloemkool en een lekker stuk vlees prima. Verder nog …. Ach, ik lust bijna alles, geen moeilijke eter dus. Altijd wel graag alles vers, ook de sauzen, het liefst helemaal niets uit een pakje in ieder geval.

Mooiste film ooit gezien: Moeilijk kiezen. Once upon a time in the West vind ik een hele goeie film, de beste Spaghettiwestern ooit gemaakt, eigenlijk is ie zo slecht dat ie goed is. Ook Back to the future deel 1 vind ik heel mooi, net als Groundhog day, One flew over the cuckoo’s nest, Psycho en Interstellar. Een film die ik onlangs gezien heb en die veel indruk op me gemaakt heeft is Passengers.

Mooiste sportmoment ooit: Het wereldrecord verspringen van Bob Beamon tijdens de Olympische spelen van 1968. Als jochie van 9 zat ik samen met mijn moeder naar de TV te kijken toen hij dat (inmiddels door Mike Powell met 5 cm verbeterde) wereldrecord sprong. Mijn moeder, die ooit als scholiere een keer ruim 6 meter had gesprongen, riep toen uit: “waaaat?” en kon het amper geloven, net als iedereen trouwens want het vorige wereldrecord werd met meer dan een halve meter verpulverd.

Mooiste boek ooit gelezen: Het Heelal van Steven Hawking.

Kijkt het liefst naar: Topgear (met Clarckson, Hammond en May), informatieve programma’s over van alles en nog wat, kenniskwissen zoals Met het mes op tafel en 2 voor 12. Soms weet ik op heel veel vragen het juiste antwoord en denk ik “ik ga me ook opgeven” maar andere keren weet ik haast geen enkel antwoord en denk ik “laat maar zitten”. Af en toe een goede film of krimi gaat er ook wel in.

Beste popsong aller tijden: Ook weer moeilijk kiezen, er zijn veel goede popsongs gemaakt, maar ik kies toch voor Child in Time van Deep purple. Een nummer waar ik helemaal m’n dak van uit ga is High Trees van de topband Tricklebolt.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Jezelf zijn.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Westernieland, daar ben ik geboren.

Favoriet vakantieland: In de zomer Duitsland en in de winter Frankrijk. 

Mooiste stad: Groningen 

Favoriete auto: Jaguar E type 

Waar heb je spijt van: Achteraf gezien zou ik een aantal dingen anders hebben gedaan, maar spijt ergens van? Absoluut niet. 

Wat zou je ooit nog willen doen: De pyramide van Gizeh in Egypte zien, New York bezoeken en de middernachtzon op de Noordkaap zien. 

Droomvrouw/man: Laat mij maar lekker dromen……  

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Iets lekkers… vul zelf maar in.  

Hoogtepunt uit het leven: Cliché tot en met, maar ook ik zeg de geboorte van onze beide toppers, Natalie en Marcel. 

Dieptepunt uit het leven: Ieder leven kent dieptepunten, maar de langdurige ziekte van mijn vader heeft er flink ingehakt.  

Volgende vluggertjesgast en waarom: Martjo Whirlewolf, heeeel lang niet gezien of gesproken, in de jaren 70 mee in een paar bandjes gezeten. Hij is altijd zichzelf gebleven, prima kerel!

Wat wil je verder nog kwijt: Vond het leuk dit te doen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69