Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Pieter Wesseldijk

Naam: Pieter Wesseldijk

Woonplaats: Bedum

Leeftijd: 58

Burgelijke staat: Gehuwd

Beroep: Horeca ondernemer

Hobby: Muziek heeft op mij veel invloed, of het nu pop, rock, of jazzmuziek is, of klassiek, ik geniet ervan. Daarnaast ondersteun ik graag muzikanten met een locatie tot repeteren. Een geluidssysteem is aanwezig, dus een plug and play voor hen. Alleen behoeven ze de back-line en drums mee te nemen. Het scheelt voor hun veel gesleep en tijdverlies bij het opzetten en afbreken. Daaruit volgt ook een samenwerking met diverse organisaties zoals bv. Bedum Broest.

Ook het verzamelen van culinaire recepten en kookboeken vormen als het ware zo langzamerhand een aardige papieren tijger. Met tot gevolg, kastruimte tekort en door eigenlijk te weinig tijd, verlies op het overzicht. Deze verzameling is ontstaan voor m’n beroep, in nieuwsgierigheid hoe gerechten ontstaan, cq. worden gepresenteerd. Vanuit het begin  met Trefcentrum Bedum als zalenverhuurbedrijf, met de werkzaamheden vanuit de keuken, altijd een leuk medium als naslagwerk. Wat ik niet weet zoek ik op en zo leer je iedere dag weer iets om creatief te presteren.

Verder heb ik nog een voorliefde voor de middeleeuwse geschiedenis. En wat het maatschappelijk nu nog met ons doet. Kunnen we veel van leren.

Lievelingsgerecht: Eigenlijk niet. De waardering voor het culinaire is zo breed, dat ik van ieder gerecht, mits goed bereid, heerlijk kan genieten. Maar die stroming van insecten eten, laat ik liever voorbij gaan.

Mooiste film: The Party met Peter Sellers. Het gaat over een acteur die onbedoeld alles fout laat gaan op de filmset. Per ongeluk komt hij op een gastenlijst voor een speciaal feest terecht. Totaal een aandoenlijk verhaal met veel humor en wat fout kan gaan, gaat natuurlijk….. en iedereen blijft beleefd.

Mooiste sportmoment: Schaatsrit Falco Zandstra-Reintje Ritsma in 1993. Voor het eerst in de schaatsarena. Gegrepen door emotie, voor het eerst. Wist niet wat me overkwam maar het had me bij de strot. Schaatshelden, opgezweept door alle aanwezigen, in het Thialf stadion. Niet aan elkaar toegeven en iedere ronde sneller en harder.

Mooiste boek gelezen: De boekenreeks van Jack Hight. Heilige oorlog, koninkrijk enz.. Boeken over de kruistochten worden vaak eenzijdig geschreven. In deze reeks worden beide zijden belicht. Geschreven uit het oogpunt van een jonge tempelier-soldaat die in krijgsgevangenschap terecht komt. Zich opwerkt en in de huishouding van Saladin vertrouweling wordt.

Een worsteling tussen volkeren. Rauw, barbaars, gerechtigheid, hoffelijk, respect, enz.. Uiteindelijk allemaal verliezers en het duurt nog steeds voort in het heden. Van de geschiedenis hebben we niets geleerd en het leed gaat door aan beide zijden.

Kijkt het liefst naar: Films met een goed verhaal. Liefst geen horror, want daar heb ik niets mee. Sciencefiction vind ik ook geweldig.

Beste popsong aller tijden: Walks like a lady – Journey.

Mooiste / succesvolste versiertruc: Zal ik voor je koken? Your place or mine……

Favoriet vakantieland: Frankrijk. Ik kom daar al vanaf mijn jeugd en ben er nog steeds niet uitgekeken.

Mooiste stad: Geen eerlijke vraag eigenlijk. Er zijn zoveel leuke plaatsen. Albi in de provincie de Tarn, in Frankrijk bijvoorbeeld. Vind ik mooi. Mooi om zijn middeleeuwse straatjes, imposante kathedraal St Cécille, mooie pleinen, museum in het kasteel van Toulouse Lautrec met vele schetsen en tekeningen, parken, tuinen, boottochten enz..

Favoriete auto: Al jaren doet Peugeot voor ons zijn dienst. Betrouwbaar vervoer voor zowel zakelijk als privé. De expert voor de catering en de 508 voor de lange afstanden.

Waar heb je spijt van: Door onze werkzaamheden ten dienste van de gemeenschap, komen de eigen sociale contacten veel te kort. Begrip is er natuurlijk, maar ze verdienen beter.

Wat zou je ooit nog willen doen: Veel mensen zijn druk bezig met een bucketlist af te werken. Uiteindelijk beleven we tussen het werk door heel veel leuke dingen. We reizen graag door Europa, zien graag het vele moois in diverse steden. Culinair kunnen we ons hart ophalen van de cultuur aldaar. Tevens bezoeken we musea en concerten. Ik ben bewonderaar van gitarist Peter Frampton. Lichamelijk gaat het hem niet goed en hij is nu bezig met z’n laatste reeks optredens. Misschien lukt het om hem te zien in London.

Droomvrouw: Mijn steun en toeverlaat, Janet. We kennen elkaar al vanaf eind 1987. In 1990 getrouwd en nog altijd samen sterk door het leven!

Waar mogen ze je ‘s nachts voor wakker maken: Het eerste wat er in mij opkomt is zoiets als “Laat mij maar slapen. De dagen zijn al lang genoeg.” Bij nader inzien een goed glas Sauternes en wat toastjes ganzenlever zou ik niet versmaden.

Hoogtepunt uit je leven: De geboorte van mijn geweldige dochters Cathy en Loes. Prachtige meiden, zelfstandig en lekker bezig.

Dieptepunt uit het leven: De Twin Towers 9/11. Mensen leer nu eens met respect met elkaar te praten en toon eens wat cultureel begrip en stop met het aandoen van leed.

Volgende vluggertjesgast: Martin Korthuis. Muzikant in hart en nieren. Singer/songwriter, schrijver van verhalen. Een bijzonder warm gevoelsmens met oog voor zijn omgeving en speciaal voor Groningen en omstreken.

Wat wil je verder nog kwijt: Graag wil ik bij deze Marco Veldman bedanken voor de nominatie voor de 25 vluggertjes. Leuke vragen die natuurlijk ook veel breder belicht zouden kunnen worden. Dat maar een andere keer. Een eer dat ik het mocht doen……..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69