Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Marco Veldman

Naam: Marco Veldman 

Adres, Woonplaats: Bedum 

Leeftijd: 36 

Burgerlijke staat: Samenwonend 

Beroep: Koninklijke Marechaussee 

Hobby’s: Muziek in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld de jamsessies in het Trefcentrum Bedum welke ik al een paar jaar organiseer. Hierdoor heb ik vele muzikanten in mijn vriendenkring mogen sluiten. Al deze contacten hebben we bijvoorbeeld als organisatie van BEDUM BROEST kunnen gebruiken. Dit was zo’n groot succes dat hier zeker een vervolg op zal komen.

Samen met Jolanda Dijkhuis, Chris Schutter, Roos Hoogeveen en Dion Bouwes proberen we een stichting te worden en proberen we nog meer te betekenen voor muzikaal Bedum. Daarnaast ben ik zelf muzikant bij De Heeren van Bedum en Steernvanger. Ik zing en speel mondharmonica. Samen met mijn broertje Dewi Veldman en onze kameraad Arie Drenth en Dion Bouwes, hebben we vorig jaar het Grunniger laidjesfestival gewonnen als de formatie ‘MANLU’. 

Lievelingsgerecht: Ouderwetse Hollandse stamppot en alles wat mijn vriendin Roos maakt (echt een keukenprinses!!) 

Mooiste film ooit gezien: Seven pounds (Will Smith), een ongelooflijk ontroerend verhaal en het mooiste wat je voor een ander kan doen (verder verklap ik niks).    

Mooiste sportmoment ooit: Spanje – Nederland tijdens het WK 2014… Voelde toch een beetje als zoete wraak op de finale van 2010.

Mooiste boek ooit gelezen: Meerdere, voorkeur gaat uit naar autobiografie. 

Kijkt het liefst naar: Series op Netflix (mooiste serie: Dexter). 

Beste popsong aller tijden: Like a Hurricane en Heart of gold van Neil Young. Ik ben al jaren groot fan van hem. Beide nummers heb ik live gespeeld, samen met mijn broer, tijdens de crematie van mijn moeder. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Gewoon jezelf zijn. Ik geloof niet zo in trucs. Je vindt elkaar leuk of niet. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Noordpolderzijl, de polders achter Termunten richting Nieuwestatenzijl en Nieuwestatenzijl zelf. 

Favoriet vakantieland: Italië 

Mooiste stad: Onder andere Warschau. Hier heb ik in september 2018 een maand mogen verblijven voor mijn werk. Een stad met heel veel oorlogsgeschiedenis. 

Favoriete auto: Als het maaar een Volkswagen is. 

Waar heb je spijt van: Van de dingen die ik nog niet heb gedaan. Bijvoorbeeld zoals hieronder genoemd. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Een muziekreis maken naar Amerika. Vooral de oorsprong van de blues ontdekken. Ook zou ik graag met bevriende muzikanten hier verschillende optredens willen doen. Mijn band De Heeren van Bedum zou hier uitermate geschikt voor zijn. Met Steernvanger zou ik bijvoorbeeld graag de theaters in gaan. 

Droomvrouw/man: Mijn moeder. Zij is de sterkste en moedigste vrouw die ik ooit heb gekend. Hetzelfde geldt voor mijn vriendin Roos. Ondanks haar moeilijke tijden vroeger, is het super knap als je ziet waar ze staat en hoeveel doorzettingsvermogen ze heeft. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Laat mij maar gewoon slapen…                                      

Hoogtepunt uit het leven: De geboortes van mijn dochters. Verder zijn de kleine dingen in het leven soms ook hoogtepunten. Persoonlijk gezien bijvoorbeeld het winnen van het Grunneger laidjesfestival. Ook een hoogtepunt is het feit dat ik zo hecht ben met mijn broers en zussen (we zijn met zijn 5-en). 

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van mijn moeder drie jaar geleden. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Pieter Wesseldijk (Trefcentrum Bedum), Pieter is ook een muziekliefhebber in hart en nieren. Ook erg begaan met de Bedumer muzikant. Wanneer het kan kunnen we altijd bij hem en Janet in het Trefcentrum repeteren. Hij vindt het zelfs zo leuk dat hij meestal elke repetitie er bij is en geniet van de muziek. 

Wat wil je verder nog kwijt: Ik vind het prachtig om te zien dat Bedum zo’n muzikaal dorp is. Hier ben ik achter gekomen door de jamsessies en ook door BEDUM BROEST. Het is gewoonweg verbazingwekkend dat er zoveel muzikaliteit in dit dorp zit. 1 van mijn doelen is al jaren om al deze muzikanten te verbinden. Muziek verbindt! En daarom gaan we ook verder met BEDUM BROEST!!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69