Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Stedumers combineren de Winter Carbagerun met een inzamelingsactie voor MS-onderzoek!

Tim (de Jonge), kun je jezelf en je collega runners kort even voorstellen?

Martijn Elema kan ik heel kort introduceren want hij luistert toch niet mee, haha. Hij is een echte Stedumer, begin dertig en door de week druk in de weer op de vrachtwagen. Zelf ben ik 28 en ook uit Stedum afkomstig. Ik werk momenteel bij een mosterdfabriek en vanaf deze week voor PostNL en ben door de week ook druk bezig met een Masterstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen. We zijn beiden best wel actief inderdaad. Zelf probeer ik ook nog te fitnessen omdat voetballen door een vervelende knieblessure er niet meer in zit.

Deze editie gaan Otto Schaap en Robin de Jonge ook met ons mee. Otto komt uit Bierum en heeft al een paar keer eerder meegedaan. Als er wat stuk is, dan komen we vanzelf bij Otto uit want hij is de man van de creatieve oplossingen. Robin is inderdaad mijn jongere broer. Hij gaat voor de eerste keer mee en zal een grote bijdrage leveren in het uitvoeren van de opdrachten.

Martijn en jij zijn beide fanatieke deelnemers aan de Carbagerun?

Dat klopt inderdaad. Het wordt mijn 6e keer en Martijn zijn 7e keer. In het begin deden we mee aan de zomereditie maar de wintereditie vind ik zelf persoonlijk mooier. We starten maandag 11 februari in het Deense Kopenhagen en finishen op vrijdag de 15e in het Finse Helsinki. Tussendoor doen we ook nog Zweden aan. Al met al leggen we tijdens deze run 3000 kilometer af en dan moet je er nog heen en na die tijd ook weer terug naar huis uiteraard.

Martijn is meer van het sturen en ik ben fanatiek in de opdrachten die we onderweg uit moeten voeren dus dat wisselt elkaar mooi af. Vorig jaar zijn we zelfs 2e geworden in het eindklassement. Wat voor opdrachten je zoal uit moet voeren? Zwemmen in een meertje bijvoorbeeld onder winterse omstandigheden. Of een positieve zwangerschapstest meenemen naar de finish. Dan moet je inderdaad eerst zo’n test kopen en dan ook nog een zwangere vrouw zo gek zien te krijgen dat ze de test doet. En vorig jaar moest een van ons zijn been laten gipsen.

Het mooie van deze opdrachten is dat je echt in contact komt met de locale bevolking die het vaak ook heel bijzonder en hilarisch vinden. Voeg daarbij de prachtige winterlandschappen waar je door heen rijdt en de mooie auto’s van collega’s, met een dagwaarde van maximaal €500,-, die je tegenkomt en je begrijpt dat we er weer zin in hebben. Er zijn echt prachtige exemplaren bij hoor. Vorig jaar kwamen we een auto tegen die half tot schip verbouwd was. Deze heeft de finish zelfs nog gehaald. ’s Nachts slaap je in hotels en doe je leuke contacten op met de overige deelnemers.

Dit jaar hebben jullie er een goed doel aan gekoppeld.

Via Ard Hofman zijn we in contact gekomen met Grunn MoveS tegen MS. Ard is weer een neef van onze dorpsgenoot Bernard die aan deze vreselijke ziekte leidt. De oorzaak van MS is nog steeds niet bekend en om dit boven water te krijgen is veel onderzoek nodig. Van al het sponsorgeld dat we ophalen gaat 50 procent naar de stichting die vervolgens al het ontvangen geld van ons besteedt aan onderzoek naar MS. 50 procent van het opgehaalde sponsorbedrag gaat naar onze brandstofkosten.

We dekken onze brandstofkosten met sponsorgeld tot een maximum van 65% van het totaal. Al het sponsorgeld wat boven dat percentage wordt opgehaald gaat voor 100% naar de stichting. Stel dat de brandstofkosten €1000,- bedragen dan gaat tot een sponsorbedrag van €1300,- 50 procent naar ons en 50 % naar de stichting. Alles wat in dit voorbeeld boven de €1300,- aan sponsorgeld wordt binnengehaald gaat voor 100% naar Grunn Moves tegen MS.

Willen jullie verder nog iets kwijt?

We hopen dat de mensen uit Stedum en omgeving ons massaal willen helpen door te doneren. Voorzitter Pieter Berend Slager heeft zaterdag jl. op de nieuwjaarsreceptie van de VV Stedum al min of meer het startschot voor deze actie gegeven. Mocht je een bijdrage willen doneren, klik dan even op deze link: Doneren Alle beetjes helpen! Wij zorgen ervoor dat het geld goed terecht komt.

Update Team Plankgas 10-01-2019:

In verband met het ondervinden van een paar technische moeilijkheden met betrekking tot het uitvoeren en handhaven van de besproken verdeelmethode van het sponsorbedrag via de huidige link zullen we vanaf heden een tussenvariant gebruiken tot aan de afloop van de sponsorperiode. Het bedrag wat tot nu toe is gedoneerd door onze donateurs, waarvoor we zeer dankbaar zijn, is in zijn geheel naar de stichting gegaan.

De stand van de donaties die vanaf heden via de nieuwe link gedaan worden zal up to date gehouden worden op de site van Bert Koster en Facebook dmv update berichten. Aan het eind van de sponsorperiode zal het totaalbedrag verdeeld worden op basis van de bovengenoemde verdeelmethode met bijbehorende percentages. Het bedrag dat ten goede komt aan de stichting zal na afloop van de sponsorperiode in zijn geheel gedoneerd worden via de link die tot op heden ons medium was voor het innen van sponsorgeld. Ook zullen we een donateurslijst bijhouden en alle behaalde resultaten zullen worden weergegeven in een eindbericht.

Op deze manier kunnen we garanderen dat bovengenoemde verdeelmethode uitgevoerd wordt en dat u als potentieel donateur op de hoogte bent van deze wijziging in de betaallink. Bovenstaande is uitvoerig besproken door de leden van Team Plankgas en Ard Hofman van Stichting Grunn MoveS en beiden zijn akkoord gegaan hiermee. Excuses voor deze wijziging als gevolg van de technische problemen die we ondervonden.

Totaal binnengehaald vanaf het begin van de actie zowel online als offline: €943,30. Dit is het eindbedrag en hiervan is €475,- naar Grunn Moves tegen MS gegaan. Dank aan alle sponsoren en gulle gevers!

Mochten bedrijven geïnteresseerd zijn in reclame op de auto door middel van een sticker dan is dit in overleg mogelijk en kunnen ze contact met ons opnemen door een mail te sturen naar: t.de.jonge.1@student.rug.nl. Mede namens Ard Hofman en Grunn MoveS tegen MS, alvast hartelijk bedankt voor de donatie!

Mocht je het leuk vinden om ons via Facebook te volgen, klik dan even op deze link: Facebook Team Plankgas.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69