Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Johnny Beenes

Naam: Johnny Beenes     

Adres, Woonplaats: Woodland Hills, California (USA)

Leeftijd: 32

Burgerlijke Staat: Getrouwd

Beroep: District Manager (West-Coast) Euler Hermes North America.

Hobby’s: Voetballen en hardlopen.

Lievelingsgerecht: Dat is nogal veranderd over de jaren. Het was ooit dikke rijstpap met bruine suiker. Sinds dat ik in buitenland woon is dat toch wel een frikandel geworden (met een patatje oorlog). 

Mooiste film ooit gezien: Zoveel mooie films; Shawshank Redemption en Saving Private Ryan staan samen op nummer 1.

Mooiste sportmoment ooit: Ik heb een aantal, zal het in bullet points stoppen:

– Nederlands op het WK van 2010 – de 5-1 overwinning op Spanje en het Doelpunt van Gio tegen Uruguay.

– Nederlandse voetbalvrouwen winnen het EK.

  • Het meest trots ben ik op de 4 podium sweeps van de schaatsers op de Winterspelen van 2014 in Rusland.
  • De Saint Louis Cardinals winnen de World Series (honkbal) in 2010, is altijd een prachtig moment.
  • Maar recent hier in Los Angeles was het afscheid van Superheld Kobe Bryant bij de Los Angeles Lakers wel een heel indrukwekkend moment. Hij scoorde 60 punten tegen de Utah Jazz. Het leek wel of al zijn schoten in het netje belanden. Wat een carriere heeft die man gehad, 5 keer de NBA gewonnen. Dan ben je na Michael Jordan echt wel nummer 2.
  • Sorry…. Kan er echt niet 1 uitkiezen.

Mooiste boek ooit gelezen: De DaVinci Code

Kijkt het liefst naar: American Football (Kansas City Chiefs) maar ook naar goeie nieuwe TV series op Netflix of Amazon (Games of Thrones, Peaky Blinders), alle overige Amerikaanse sporten en Europees voetbal natuurlijk.

Beste popsong aller tijden: Oasis – Wonderwall (natuurlijk staat Chelsea Dagger van de Fratellis op nr. 2).

Mooiste/succesvolste versiertruc: Tja, das zo’n cliche … die heb ik niet.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Onderdendam!

Favoriet vakantieland: Ja, nu is dat Nederland. Maar ik kijk er naar uit om een keer weer te wintersporten in Oostenrijk of Zwitserland.

Mooiste stad: Parijs

Favoriete auto: Mijn favoriete auto is de Volkswagen Tiguan waarin we nu rijden. Maar, de volgende favoriete auto is de Jaguar E-Pace of… de Volkswagen Atlas.

Waar heb je spijt van: Wel een aantal dingen die ik hier niet ga noemen. Maar verder niet zo veel spijt, “things happen for a reason”. Als ik iets ga veranderen dan had ik vast niet mijn huidige vrouw ontmoet en had ik nu niet een fantastisch gezin gehad.

Wat zou je ooit nog willen doen: Een leuk internationaal voetbaltoernooi organiseren tussen alle voetbalclubs waar ik gevoetbald heb: Viboa, SV Onderdendam, Barn Elms United (London) en Beach Cities United (Los Angeles). Ik wil zeer binnenkort nog een eigen bedrijf starten en in de toekomst wil ik nog vele landen / vakantiebestemmingen bezoeken.

Droomvrouw/man: Lindsay Douglas!

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Tja.. Een lekkere frikandel natuurlijk!

Hoogtepunt uit het leven: Trouwen met Lindsay Douglas, de geboorte van de 2 boys (Brayden is nu 3 en Tate 1). Ook het uitlopen (het was met name lopen) van de Los Angeles Marathon. De kampioenschappen die we tegenwoordig vieren hier met Beach Cities United maar ook met Viboa en natuurlijk SVO.

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van dierbaren. Ik moet nog geregeld terugdenken aan de tijd met Tim Wijkstra voordat hij overleed.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Merijn Stapert! Hij heeft een ongelijk jaar achter de rug, van enorme hoogtepunten (hoofdsponsor FC Groningen) tot een aantal dieptepunten (skiongeluk van zijn vader). Had graag wat dichter in de buurt gewoond om wat meer betrokken te zijn.

Wat wil je verder nog kwijt: Ik ben een fan van je rubriek Bert, niet alleen van deze rubriek maar ook van je website. Altijd interessante stukken en verhalen. 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69