Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Koert Smit

Naam: Koert Arend Smit

Adres, Woonplaats: Op de grond van voormalig houthandel Harkema in het mooie Bedum.

Leeftijd: 34

Burgerlijke Staat: Geregistreerd partner van Jaqueline Dijk.

Beroep: Afdelingsverantwoordelijke Dkw bij Jumbo Bedum. Jumbo Bedum is onderdeel van de Maripaangroep. Deze groep explodeert 15 supermarkten in onder andere Groningen, Leek, Drachten, Haren en Surhuisterveen. Tevens hebben we een goede doelen stichting waarmee veel lokale goede doelen gesteund worden: www.maripaanteaming.nl.

Hobby’s: Volleybal, voetbal kijken, wandelen met onze hond Amara en uiteraard leuke dingen doen.

Lievelingsgerecht: Dat is toch echt wel BBQ-en. Zodra het bbq-seizoen begint wakkert mijn trek weer aan. Uurtje of 5 de bbq aan en om een uurtje of 10 er maar een einde aan maken omdat er de volgende dag gewoon gewerkt moet worden.

Mooiste film ooit gezien: Geen idee eigenlijk wat ik de mooiste vind. Maar Home Alone is toch wel één van mijn favorieten. Gelukkig wordt hij nog wel eens herhaald en kan ik er dan weer opnieuw van genieten.

Mooiste sportmoment ooit: Sporten is het mooiste wat er is. Helaas heeft de knie niet meer de jeugdigheid van mijn geest en heb ik moeten stoppen met volleybal. Maar één van de mooiste persoonlijke sportmomenten is toch wel het kampioenschap in de hoofdklasse met Dio/Bedum heren 3 en de daarop volgende promotie naar de 3de divisie. Maar wat ook als sporthoogtepunt gezien kan worden is het winnen van de supermarkt van het jaar verkiezing in 2010. Van alle supermarkten in Nederland hebben wij toen als team Euroborg de eerste prijs in de wacht weten te slepen. De beste van Nederland dus.

Mooiste boek ooit gelezen: Veel boeken heb ik niet gelezen. Maar ‘De Behangkoning in de Premier League’ staat wel op 1. Voor mij is het al een overwinning om een boek te lezen maar deze had ik in de eerste week van mijn welverdiende vakantie al uit.

Kijkt het liefst naar: Naar mijn lieve kleine meid Rosalie. Maar als zij op bed ligt kijk ik het liefst naar een goede pot voetbal. Maar ook programma’s waar je gewoon dom naar kan kijken, vind ik leuk.

Beste popsong aller tijden: Guns n roses – Civel War

Mooiste/succesvolste versiertruc: Tsja, dat is een vraag waarop ik het antwoord niet weet. Is het wel een truc? Of is het meer het juiste gevoel hebben?

Mooiste plekjes van het Hogeland: Ik kan heel erg genieten van het Boterdiep. Sta je op een herfstavond op de Gele Klap en kijk je over het Boterdiep naar die mooie scheve toren. Ik kan niet anders zeggen dan: een prachtig plaatje! Dit geld trouwens ook als je vanaf de Ter Laansterklap kijkt.

Favoriet vakantieland: Een favoriet land heb ik niet. Ik geniet het meest van een gastvrij land met mooie natuur en cultuur. In mijn jeugd hebben we in Drenthe jarenlang een stacaravan gehad. Om de camping heen lag heel veel bos en op 3 kilometer lopen zat voormalig kamp Westerbork. Een plek waar je na 10 x nog steeds een brok van in je keel krijgt. Prachtige tijden hebben we er beleefd en dat op maar een klein uurtje rijden.

Mooiste stad: Groningen staat toch wel met stip op 1. Een stad waar het karakter van een dorp nog steeds voorleeft. 

Favoriete auto: In mijn jeugd vond ik een Dodge Viper een prachtige auto. Een blauwe met zilveren strepen. Mocht ik ooit teveel geld hebben dan kwam die op de oprit. Nu vind ik een auto die me van A naar B brengt prima.

Waar heb je spijt van: Spijt is iets wat achteraf komt. Zo heb ik vele dingen waar ik achteraf wel spijt van heb maar nu profijt. Ik zeg altijd maar zo, fouten zijn pas fouten als je er niet van leert. Wel heb ik oprecht spijt voor de mensen die ik ooit pijn heb gedaan. Wat voor mij een leerschool was, was voor jullie misschien wel heel pijnlijk.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik zou heel graag nog een keer naar Australië gaan. Mijn moeder en tante (en opa en oma) hebben daar ooit gewoond. Ik ben zeer benieuwd naar het land waar ze geluk en verdriet hebben gekend.

Droomvrouw/man: Het woord zegt het op zich al, een droomvrouw/man heb je alleen in je dromen. In het echte leven heb je een vrouw/man die het beste bij jou past.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Ze mogen mij wakker maken voor alles wat er toe doet. Maar als het om eten gaat dan mogen ze me zeker wakker maken.

Hoogtepunt uit het leven: Het leven is één groot hoogtepunt, elke dag als je wakker wordt is er weer één om te vieren. Maar met stip op 1 staat toch wel de geboorte van mijn liefste meisje: Rosalie. De geboorte van dit mooie wonder maakt het dagelijks wakker worden een nog groter feest.

Dieptepunt uit het leven: Het overleiden van dierbaren. Zo heb ik jaren naar de tribune gekeken tijdens de wedstrijden met de gedachte ‘konden opa en oma er nog maar bij zijn’, commentaar en een altijd eerlijke analyse geven over de wedstrijd. Maar ook de arretjescake van mijn andere opa en oma is nog nooit overtroffen.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Niels Feddema! Deze jonge architect timmert behoorlijk aan de weg in Bedum en omstreken. 

Wat wil je verder nog kwijt: Maak van het leven dat feestje wat het beste bij jou past. Geniet van alles om je heen, doe werk waar je blij van wordt, niet alleen waar je het meeste mee verdiend. Durf keuzes te maken, ook al zijn het niet altijd de juiste. En tot slot, doe dingen samen. Alleen kun je snel maar samen kom je verder!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69