Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Harke Rutgers (2)

Naam: Harke Rutgers

Adres, Woonplaats: Burchtplein, Bedum

Leeftijd: 43

Burgerlijke Staat: Gehuwd, vader van 3 dochters en een zoon.

Beroep: Ik voer projecten uit in de energiesector voor Boskalis. Het gaat o.a. om grote leidingen van land naar zee en het installeren van FPSO’s (een soort drijvende raffinaderijen).

Hobby’s: Mijn kinderen, voetbal, lezen (non-fictie), werk, reizen, mensen ontmoeten.

Lievelingsgerecht: Poeh, ik vind heel veel lekker, hangt van het moment, tijd van het jaar en plek af: Stamppot mous met verse worst en spekjes, sushi, chicken tikka, dikke bonen met spek, tom kha kai, rendang, nasi met een biertje, zelfgemaakte gehaktbal, Mexicaanse aqua chili, aaierbal van de eetcounter, etc…… Moet wel altijd een passend drankje bij.

Mooiste film ooit gezien: Ben niet zo’n filmkenner al kijk ik vaak films in het vliegtuig. ‘Not a country for old men’ was goed. Net als de andere Harke vind ik James Bond ook leuk, onderdeel van een avondje uit met mijn eega als er weer één uitkomt. Altijd rond kerst, leuke sfeer. Ik vond van de recentere films GoldenEye de beste, geweldige openingsscène. Ik mis de oude Q en de Engelse droge humor tegenwoordig.

Mooiste sportmoment ooit: Dat zijn er ook weer een paar, veel van voetbal: EK ’88 tegen Duitsland en Rusland, de goal van Robben tijdens zijn Champions League finale, de bekerwinst van FC Groningen waar ik bij kon zijn, Max Verstappen zijn winst in Spanje en ook zijn regenrace in Brazilië.

Mooiste boek ooit gelezen: De Bin Ladens – Een Arabische familie in het hart van de wereld. Aanrader als je iets wilt begrijpen over de onderlinge omgang van mensen uit het Midden-Oosten. Zeer leesbaar boek. Het gaat niet zozeer over Osama.

Kijkt het liefst naar: Studio Sport voetbal, Match of the day, Ik vertrek, BZV, Opsporing verzocht, actualiteitenprogramma’s en BBC World.

Beste popsong aller tijden: Adèle – I’ll find someone like you.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Die zal jij niet gebruiken Bert…..

Mooiste plekjes van het Hogeland: Bij mijn vader op zijn terras aan het Boterdiep, het oude gemaal bij de ijsbaan. Helaas staan de panden op het ogenblik in de stutten. We hopen dat er snel een oplossing is.

Favoriet vakantieland: Thailand

Mooiste stad: Heb het geluk gehad veel steden te hebben bezocht en woonde in een paar mooie steden waaronder Bangkok en Rio. Maar zonder twijfel is Groningen de mooiste stad voor mij.

Favoriete auto: Porsche 911 Carrera. Geen turbo, wil geen vleugel.

Waar heb je spijt van: Nergens van, van fouten leer je en als je bijvoorbeeld iets anders eerder had willen doen, hoe was het dan gelopen? En wat ik aan fouten heb gemaakt kan ik de kids weer meegeven zoals ook mijn ouders hebben gedaan.

Wat zou je ooit nog willen doen: Een keer rustig de wereld doortrekken en een hele rits Unesco sites bezoeken. Ook al werk ik altijd in het buitenland, meestal zie je er niet veel van.

Droomvrouw/man: Diplomatieke mix van vrouw en dochters.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Als iemand mijn hulp nodig heeft, geen probleem (zemelende kids vallen hier niet onder).

Hoogtepunt uit het leven: Geboorte van de kinderen, al heb ik die van m’n zoon gemist. Toen zat ik nog in het vliegtuig.

Dieptepunt uit het leven: Dat je naasten het zwaar hebben door omstandigheden, zoals ziekte.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Dan ga ik voor nog een buurman, David van der Kam. Jarenlang top amateurvoetbal gespeeld en nu met een interessante trainerscarriere bezig.

Wat wil je verder nog kwijt: Prijs jezelf ontzettend gelukkig dat je stomtoevallig in Nederland geboren bent met al zijn kansen en voorzieningen, die kans is 1 op 440. Gebruik de kansen die je geboden worden in dit land. De andere 99,8% in deze wereld heeft het veelal een stuk minder getroffen en zullen jouw kansen nooit krijgen, hoe capabel en talentvol ze ook zijn.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69