Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Simonique Kraandijk

Naam: Simonique Kraandijk

Adres, Woonplaats: Bedum

Leeftijd: 52 jaar

Burgerlijke Staat: Ongehuwd

Beroep: Communicatieadviseur (ZZP-er). Momenteel werk ik o.a. als kwartiermaker voor Stichting Podium in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum. De doelstelling van Stichting Podium is verbinden, versterken, inspireren, ontmoeten en samenwerken. Een podium en ruimte bieden in de Blauwe Schuit voor ontmoetingen, verbindingen leggen en het ontwikkelen van duurzame samenwerkingsvormen tussen verschillende initiatieven, groepen inwoners, verenigingen en instellingen in Winsum e.o.

Ik vind het heerlijk om te werken met deze doelstelling en mooie projecten te realiseren. Heel fijn om allerlei groepen, zoals ouderen, jongeren, mensen met een beperking, nieuwkomers, muziek en theater samen te brengen en dan te zien dat het gewoon werkt en iedereen er blij van wordt.

Hobby’s: Muziek, lezen, reizen en vooral gezellige en leuke dingen ondernemen met vrienden en vriendinnen.

Lievelingsgerecht: Ik ben dol op vis, sushi en de Italiaanse keuken.

Mooiste film ooit gezien: Intouchables, echt de allermooiste film ever!

Mooiste sportmoment ooit: Wimbledon finale 1980 McEnroe-Borg. Dit herinner ik mij nog als de dag van gisteren. Ik was 16 jaar, tenniste zelf en was enorm onder de indruk van deze wedstrijd. In mijn herinnering duurde deze wedstrijd zo’n 5 uur.

Mooiste boek ooit gelezen: “De vrouw van de tijdreiziger” van Audrey Hiffenegger. Fantastisch mooi boek!

Kijkt het liefst naar: Goeie series zoals Breaking Bad, Suits en House of Card.

Beste popsong aller tijden: Bat out of Hell van Meat Loaf.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Geef een leuk en gemeend compliment, dan volgt het gesprek vanzelf.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Toen ik 20 jaar geleden uit het midden/westen van het land naar Groningen kwam, moest ik erg wennen aan de kale vlaktes. Inmiddels ben ik er toch wel van gaan houden (niet van de bijna altijd aanwezige wind overigens….) en vind ik dat het Hogeland vele mooie plekjes heeft en dan met name het Lauwersmeergebied. Een poosje terug reed ik vanuit Winsum naar Bedum en toen zag ik in het weiland heel statig een groepje ooievaars lopen met daarachter een regenboog. Dat was een prachtig plaatje!

Favoriet vakantieland: Ik ben dol op reizen en ben op verschillende plekken geweest, maar vind vooral Amerika fantastisch. Ik hou van de (soms ogenschijnlijk) onbegrensde mogelijkheden en de 24-uurs economie. Daarnaast vind ik Italië ook een heel fijn vakantieland.

Mooiste stad: Ik bezoek erg graag steden in binnen- en buitenland en vind Rome bijvoorbeeld een prachtige en heerlijke stad. Een paar maanden geleden ben ik met Lotte in Stockholm geweest en dat vond ik ook een hele leuke en hippe stad.

Favoriete auto: Alhoewel ik deze auto zelf niet rijd, vind ik de Mini een hele leuke auto.

Waar heb je spijt van: Ik zou de vraag liever willen omdraaien in “waar heb je geen spijt van?” en dus “waar ben je dankbaar voor?”. Ik ben dankbaar voor mijn prachtige dochter, gezondheid, lieve vrienden en familie en leuke baan.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik heb nog veel plekken op aarde waar ik graag nog eens naar toe zou willen op mijn verlanglijstje staan en bovenaan staat Cuba.

Droomvrouw/man: Ik heb heel veel respect voor mensen die zich belangeloos inzetten voor andere mensen.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Liever niet.

Hoogtepunt uit het leven: Dat is toch absoluut met stip bovenaan de geboorte van mijn dochter Lotte.

Dieptepunt uit het leven: Iedereen krijgt te maken met dieptepunten, ik ook. Toch geloof ik dat er ook dan op een gegeven moment weer deuren opengaan met nieuwe mogelijkheden, kansen en uitdagingen.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Jenny van der Werf. Zoals Jenny Colourful Bedum heeft neergezet vind ik echt fantastisch! Wat een leuk en succesvol evenement en wat een mooie manier om kennis te maken met andere culturen. Ik weet dat Jenny nog veel meer plannen en ideeën heeft en daar kijk ik naar uit.

Wat wil je verder nog kwijt: Lief zijn voor elkaar!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69