Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Klaes Hoekstra

Naam: Klaes Hoekstra

Leeftijd: 62 jaren jong.

Burgerlijke staat: weduwnaar.

Beroep: Oud eigenaar van de gelijknamige bakkerij in Bedum. Momenteel nog 2 dagen bakker in de afbouwfase!

Hobbby’s: Mijn (vrijwilligers)werk is mijn hobby en ik mag graag schrijven. Ben inmiddels aan mijn derde boekje begonnen. De eerste gaat over reclame, marketing en mensen. In dit inspiratieboek voor actieve ondernemers vertel ik hoe leuk ondernemen kan zijn en geef hen ideeën hoe ze dit kunnen realiseren. Eind dit jaar komt de Engelse versie uit omdat er veel interesse is vanuit Amerika en Canada. How cool is that?

Mijn tweede boekje is van een geheel andere orde, deze gaat over de ziekte en het overlijden van mijn vrouw Margreet en mijn rouwverwerking hierna. Ik schrijf heel “Jip & Janneke”. Hierdoor is het voor vele mensen herkenbaar en wordt dit boekje veel gelezen in lotgenoten groepen.

Mijn derde boekje gaat over sprookjes want vele hebben te maken met voeding. Wij kennen natuurlijk allemaal het verhaal van Broodkapje en Gesneden Witje en de zeven dwergen! Ben bij hoofdstuk 3 maar het schiet niet erg op moet ik zeggen, heb het momenteel erg druk met andere activiteiten.

Lievelingsgerecht: Stampotten en mijn buurman Slager Thonny Teerling is mijn grootste vriend!

Mooiste film: Heb jaren terug de James Bond films collectors item mogen ontvangen. Met name de oudere films zijn mooi, ook toen had men al erg veel fantasie.

Mooiste sportmoment: Ben totaal niet sportief, vind schaatsen in Thialf b.v. geweldig vanwege de sfeer. Weinig incidenten, gewoon genieten!

Kijkt het liefst naar: Ben geen tv liefhebber, na het journaal is het vaak einde oefening. Wanneer ik erg moe ben zet ik het verstand op nul en een actiefilm op waarna ik veelal in slaap dommel!

Beste popsong aller tijden: Kan enorm genieten van Classic FM, licht klassieke muziek en uiteraard van mijn dochter (www.agneszamma.com) die vorige week net haar tweede EP heeft uitgebracht!

Mooiste/succesvolste versiertruc: Op mijn 15e deed ik vakantiewerk op een camping. Verkocht daar patat en ijs in de kantine. Wat later de liefde van mijn leven is geworden, heb ik omgekocht met extra frietjes! Helaas is zij 4 jaar geleden overleden en zal ik mij nu weer moeten bekwamen in versiertrucs, dus goede ideeën zijn welkom!

Mooiste plekjes van het Hoogeland: Uiteraard is Bedum het mooiste dorp van Groningen met een bevolking waar ik trots op ben! Er gebeurt hier van alles en iedereen is betrokken bij de dorpsactiviteiten. Particulieren, verenigingen en bedrijfsleven, nergens sta je voor een dichte deur! Met een paar voortrekkers blijft dit een actief dorp waar eigenlijk alles mogelijk is. Klasse!

Favoriet vakantieland: Ben erg graag in Amerika en Canada waar mijn zoon Tomasz woont en werkt. Een bijzonder mooie plek dichtbij is Eernewoude! In dit natuurgebied ben ik in het rijke bezit van een woonboot en daar kom ik met enige regelmaat tot rust tijdens mijn hectisch en druk leven!

Mooiste stad: Ben erg gecharmeerd van Seatlle aan de westkust van Amerika. De prachtige natuur en de mentaliteit van de bewoners spreekt mij erg aan. In 2008 was ik daar voor het eerst met 5 vrienden uit mijn passienetwerk met een opdracht van de Provincie Groningen, marketing groep Drente en de KvK uit Friesland om te kijken hoe het was gesteld met de winkelbeleving daar en wat wij er van konden leren in Noord-Nederland.

Ik kwam zo enthousiast terug dat ik gelijk 2 Amerikaanse weken organiseerde en tegen mijn vrouw zei dat ze geluk had! Wanneer wij 10 jaar jonger waren geweest had ze de koffers kunnen pakken en waren wij verhuisd naar het land met de onbegrensde mogelijkheden! Door Microsoft en Boeing wonen in Seatlle alleen al 40.000 miljonairs en er is geen warme bakker! Wat een mogelijkheden, wordt terwijl ik dit schrijf alweer enthousiast. Gelukkig trapte Greetje dan op de rem: ff dimmen vriend!

Waar heb je spijt van: Heb eerder spijt van de dingen die ik niet heb gedaan dan spijt van iets wat wel is gebeurd! Niet voor alles maar voor veel dingen kun je beter achteraf om vergeving vragen dan vooraf om toestemming!

Wat zou je ooit nog willen doen: Zou nog graag een cruise willen maken naar Alaska! Dat lijkt mij zo indrukwekkend en dan met een sneeuwscooter op pad en op een slee een tocht maken met husky’s. Wow…. Heb er nu al zin in!

Droomman/-vrouw: Heb niet echt namen voor een droomvrouw of man. Perfecte mensen bestaan niet! Je kunt wel bij mij hoog scoren wanneer je de eigenschappen eerlijkheid, vertrouwen en humor bezit!

Hoogte- en dieptepunten uit het leven: Hoogte- en dieptepunten zijn er genoeg geweest. Er komt altijd van alles op mijn pad, daar hoef ik niets voor te doen! Toch wil ik enkele noemen. De komst van onze twee adoptiekinderen heeft ons leven verrijkt en ik ben onvoorstelbaar trots op hen!

Het plezier welke wij hebben beleefd aan de bakkerijen in Leeuwarden en Bedum. Dat wij de beste bakker van Nederland zijn geworden in 2004 en 2009. Dat ik ereburger ben geworden in 2015 van Bedum. Dat ik enorm kan genieten van mijn opvolger Wouter, Femke en Fleurtje en dat zij het goed doen! De bijzondere vriendschap die ik heb met mijn bonus dochters! Zo zijn er nog veel meer te benoemen maar ik stop nu maar voordat u mij een arrogante kwal gaat vinden!

Volgende vluggertjesgast en waarom: Dat is een lastige vraag, het stikt in Bedum van de interessante en bijzondere mensen! Ik maak de keuze voor Jan Willem van de Kolk, onze wethouder. Zoals u weet worden wij hier in Bedum bestuurd door allochtonen, ze wonen overal maar niet in Bedum (m.u.v. Johannes de Vries).

Jan Willem laat een grote betrokkenheid zien bij ons dorp en is ook buiten zijn diensttijd veel aanwezig. De man is oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van de Bedumer bevolking. Ben niet van zijn partij en ben het ook niet altijd met hem eens maar heb wel bewondering voor zijn enthousiasme!

Wil je verder nog iets kwijt: Leef vanuit je hart, probeer een ieder te helpen zonder iets terug te verwachten dan zul je zien dat het spreekwoord ” wie goed doet, goed ontmoet” een juiste is!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69