Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van André Swieringa

Naam: André Swieringa, alias Clown.

Adres, Woonplaats: Borgweg 20, Stedum.

Leeftijd: 48.

Burgerlijke Staat: Gehuwd, met Saskia Huizenga.

Beroep: Bouwkundig Autocad en 3D Revit modelleur, d.w.z. alles tekenen in 3D op de computer.

Hobby’s: Voetbal, zowel actief als passief, feestjes met vrienden en/of familie, in de kroeg (Viskenij te Westeremden) zitten bij Jan en Geertje.

Lievelingsgerecht: Spare-ribs met een lekkere saus + gebakken aardappelen met groente.

Mooiste film ooit gezien: Ben niet zo’n filmkijker, kan nl niet zo lang stilzitten. Maar films met Steven Seagal en Bruce Willes vind ik dan nog wel leuk.

Mooiste sportmoment ooit: EK winst van Nederland in 1988, bekerwinst van FC Groningen en persoonlijk mijn 1e competitiegoal voor de VV Stedum. Dit was uit tegen Noordwolde in mijn 1e wedstrijd als basisspeler. Ook mijn “Madjer” goal uit tegen Middelstum zal me altijd bijblijven.

Mooiste boek ooit gelezen: Zolang het maar sportboeken zijn, zoals de boeken van René van der Gijp, Wim Kieft, Andy van der Meyde e.d..

Kijkt het liefst naar: Sportprogramma’s, op dit moment dus de Olympische Spelen, en autoprogramma’s.

Beste popsong aller tijden: Die heb ik niet, alle muziek van U2 mag ik wel graag horen.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Deden we niet aan vroeger… gewoon op de bek pak’n.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Peertil, Noordpolderzijl, Schildmeer en Stedum met zijn prachtige oude tribune.

Favoriet vakantieland: Nederland (Veluwe en Limburg) en Duitsland.

Mooiste stad: Groningen.

Favoriete auto: Audi RS7 sportsback.

Waar heb je spijt van: Er gebeuren zoveel dingen die je doet waar je later spijt van krijgt, dat hoort bij het leven…  Eén ding wil ik wel even kwijt Bert, het spijt mij dat ik jou ooit een gele kaart heb aangesmeerd. Het was ook jouw 1e en tevens laatste gele kaart in je voetballeven toch?

Wat zou je ooit nog willen doen: Rentenieren.

Droomvrouw/man: Mijn vrouw Saskia, zij gaat dit nl. ook lezen.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Dat ik miljonair ben geworden.

Hoogtepunt uit het leven: Geboorte van mijn kinderen.

Dieptepunt uit het leven: Verlies van dierbaren.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Mijn oud trainer Jos Jansen op de Haar. Daar heb ik veel van geleerd om een goede voetballer te kunnen worden!

Wat wil je verder nog kwijt: Als bijnaam ‘Clown’ gekregen. Er gaan vele verhalen rond van waarom maar er is maar 1 juiste en die zal ik nu even vertellen… Naar de trainingen bij Stedum ging ik nogal gekleurd heen, d.w.z. met 1 gele en 1 rode sok, groene broek en blauw shirt en dit wisselde ik steeds af met andere kleuren… Is nu iedereen die het verkeerde verhaal vertelde even bijgepraat.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69