Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

www.bert-koster.nl introduceert de club van 25/50…

Van te voren weet je nooit hoe een koe een haas vangt natuurlijk. Presentator Marcel Nieuwenweg van RTV Noord vroeg mij tijdens de uitzending van Noordmannen in februari waar ik over 10 jaar zou willen staan. Ik zei tegen hem dat ik het geweldig zou vinden wanneer het mij zou lukken een bestaan op te bouwen door zeer regelmatig verhalen te plaatsen op mijn eigen site. Dit met in het achterhoofd dat dit geen sinecure zou zijn. Ik had in de voorgaande maanden reeds vele ondernemers aangeschreven mbt het sponsoren van de website, met wisselend resultaat.

Toen ging ik er vanuit dat dit een Utopia zou zijn. Uiteindelijk zat ik ook in de uitzending ter promotie van het levensboek en levensverhaal natuurlijk. Inmiddels zijn we driekwart jaar verder. En ik merk dat ik het omzettechnisch gezien voornamelijk van mijn website moet hebben. En dat verrast mij enigszins. Vooraf had ik iets meer verwacht van de levensboeken. Ik ga er vanuit dat dit nog komt. Maar het aantal sponsoren en de kijkcijfers van de website compenseren dit ruimschoots. En dan duikt in mijn achterhoofd weer het gesprek met de Noordmannen op. Zou het mogelijk zijn om van de site te leven door dagelijks of in elk geval zeer regelmatig te publiceren?

Onderstaand Facebookbericht van broer Wiebrand bracht mij aan het denken.

Ondergetekende leest altijd met veel plezier en interesse jouw site! Bij de krant betaal je hiervoor abonnementsgeld. Ik zou wel een vrijwillige jaarlijkse bijdrage willen betalen! Voorstel: De club van 25/50,- voor Bert!! Als je hiervoor een bankrekeningnummer beschikbaar wilt stellen stort ik (en misschien meerderen!!) met plezier jaarlijks €50,-. Met vriendelijke groet, Wiebrand.

Tja, dat is een mooi aanbod natuurlijk. En Wiebrand, je mag het bedrag storten op bankrekeningnummer NL92ABNA0484289543 o.v.v je naam + e-mailadres (of telefoonnummer). Deze bankrekeningnummer staat ook voor anderen open natuurlijk. Bij voorbaat dank voor uw gulle gift!

Daarbij vooropgesteld dat ik voorlopig met net zoveel plezier en inzet doorga met de site, met of zonder uw €25,- of €50,-. De kachel brandt in de huidige situatie ook zonder uw bijdrage rustig door aan de Berkenlaan 5. En daarbij aangetekend dat ik zelf ook menig site bezoek zonder hiervoor een vrijwillige bijdrage te betalen. Tenzij ik er natuurlijk zoveel plezier aan zou beleven dat ik het écht de moeite waard zou vinden. En daarvoor de liquide middelen bezit. Met in het achterhoofd het idee dat ik met een bijdrage wellicht de overlevingskans van deze site zou kunnen vergroten…

Dus toch maar even met de Belastingdienst gebeld. Want mag iemand zo maar €25,- of €50,- storten of moet daar een factuur voor komen en BTW afgedragen worden? En mag ik de naam van de gulle gever op de site vermelden? De man van de belastingen streek over zijn hart. Zolang het geen bedrijven zijn en er geen reclame-uitingen tegenover staan is er niets aan de hand. Wel zou ik het zelf mooi vinden als de persoon in kwestie zichzelf even kort voorstelt. Gelukkig kunt u reeds een voorbeeldje van broer Wiebrand zien. Dat voorstellen e.d. hoeft natuurlijk niet, daarin bent u vrij! Ik benader u hierover d.m.v. het door u opgegeven e-mailadres.

En dus maar even met de buurvrouw in de weer geweest of zij de site Club van 25/50-proof kan maken. En daar draait DABL Design natuurlijk niet haar hand voor om. En zo heeft u de kans om de site te ondersteunen en de overlevingskans te vergroten. Mocht u aan het eind van de maand, (na aftrek van de vaste lasten, uw bijdrage aan de Filipijnen, de Sinterklaas- en Kerstreserveringen en het hobbygeld) constateren dat de rode cijfers nog ver weg zijn en u leest met veel plezier de website dan is de Club van 25/50 misschien wel wat voor u. Uiteraard staat er op tekstueel gebied ook een tegenprestatie tegenover!

En voelt u zich alstublieft niet bezwaard wanneer u niets overmaakt! Blijf vooral lezen, blijf reageren, blijf internetactief. Maar als een nieuw lid zich aanmeldt dan denk ik dat er ergens wel een berichtje op de sociale media verschijnt. Dat de website www.bert-koster.nl mede mogelijk gemaakt wordt door:……!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69