Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Stichting Kinderopvang KindH

Begin dit jaar kreeg ik een berichtje van Alies Kap, coördinator bij Stichting Kinderopvang KindH, of ze wel wat informatie over het adverteren op mijn website mocht ontvangen. Alies ken ik als de zus van mijn schoonzuster Janneke en op het Hogeland is ze misschien ook wel bij velen bekend als één van de twee drielingen van de ondernemersfamilie Kap uit Oudeschip. Maar dit terzijde.

De lijntjes zijn kort en dus waren we er snel uit. Via de website kwam ik er al snel achter dat KindH reeds meer dan 50 jaar een begrip is in onze omgeving. Werkend volgens een uniek concept en dankzij het versterkingsprogramma in de afgelopen jaren vindt de uitgebreide dagopvang en voor-, tussen- en naschoolse opvang voor kinderen van nul tot dertien jaar plaats in veelal nieuwe gebouwen. Alle opvang + schoolactiviteiten in één onderkomen dus, wat wil je nog meer?! En dat de manier van opvang aanslaat blijkt wel uit het feit dat er in inmiddels maar liefst 10 locaties van KindH zijn in deze regio en wel in de dorpen Uithuizen (op twee verschillende locaties), Uithuizermeeden, Warffum, Roodeschool, Usquert, Zandeweer, Kantens, Ten Post en Garnwerd!

Alies hierover: ‘Ik vind het belangrijk om aan te kaarten dat er nog ruimte is voor opvang van kinderen en wil de locatie Kantens hierbij specifiek benoemen. Daarbij bieden wij ook opvang aan kinderen die niet naar de desbetreffende school gaan. Deze kinderen zijn uiteraard wel van harte welkom. We zijn er voor een liefdevolle opvang van alle kinderen en proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de ouders!’

Op de website valt het nodige over de soorten dagopvang te lezen. Zo is er gestructureerde dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Vanaf 2 jaar kan dit gecombineerd worden met de peuterspeelzaal. De BSO sluit op alle locaties aan bij school en leidt op deze manier tot een integraal kindcentrum waarbij kinderen aansluitend op de schooltijden met leeftijdgenoten worden opgevangen. Kinderen worden hierdoor in een vertrouwde omgeving ondergebracht. Een grote pre is een sterke ondersteuning op het gebied van extra zorgbehoefte van het kind.

Er valt nog zoveel meer positiefs te vertellen over Kindh. Over het digitaal aan de slag gaan met Bereslim bijvoorbeeld, een programma dat ontwikkeld is om kinderen te stimuleren in hun (taal)ontwikkeling. Over een extra zorgaanvraag of over het betrokken opvangteam. Maar dat valt allemaal te lezen op de website www.kindh.nl. Een aanbeveling van de onderwijsinspectie wil ik u echter niet onthouden: ‘Over het onderdeel ontwikkeling, begeleiding en zorg staat in hun inspectierapport dat wij een voorbeeld voor anderen zijn’!

Babbelen met Alies

Wilt u meer weten over Stichting KindH of heeft u een vraag of opmerking? Bel of mail gerust: 0595-432603 of info@kindh.nl. Stichting Kinderopvang KindH is ook te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/KinderopvangKindH

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69