Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Jan’s Blikjesmarkt Ulrum

Ooit was Jan Schuiling uit Ulrum koerier, inclusief een eigen bedrijf. Hij ging in 2014 failliet en kwam niet in aanmerking voor een schuldsanering. Menigeen was misschien wel geestelijk ingestort met een schuld van €100.000,- aan de broek. Zo niet Jan. Hij nam meerdere krantenwijken, draaide zes werkdagen in de week met dagelijks zo’n vijftien a zestien werkuren waarbij hij steeds rond 01.30 uur opstond.

Met als resultaat dat hij in 2018 zijn eerste snackwagen aan kon schaffen. In 2020 kwam hier een tweede wagen bij. Jan had zijn horecapapieren in 2000 gehaald en deed destijds in een Groninger horecazaak de nodige horeca-ervaring op.

Inmiddels staat Jan Schuiling in Ulrum en omstreken bekend als Jan de Blikjesman! ‘Toen ik in 2018 met de verkoop van snacks begon, had ik natuurlijk blikjes drinken nodig om te verkopen. Daar zijn de contacten ontstaan. Sinds die tijd is de verkoop van traytjes bier en frisdranken verveelvoudigd. Nu alles weer een beetje begint los te komen is het helemaal een gekkenhuis.’

Jan begon met een assortiment van tien soorten frisdrank en bier maar verkoopt tegenwoordig zo’n 50 a 60 soorten. Daarnaast verkoopt hij WC-papier, koffie, waspoeder en chips. Wanneer er via de partijhandel grote hoeveelheden worden aangeboden dan is dat voor hem qua prijs interessant en kan hij de bestellingen bij de klanten aan de deur afleveren. De trays komen per trailer aan en daardoor kan Jan een scherpe verkoopprijs hanteren voor de trays van 24 blikjes.

En daar heeft hij het tegenwoordig maar wat druk mee. Dagelijks is hij wel zo’n 12 werkuurtjes zoet met de blikjeshandel. Wekelijks stuurt hij zo’n 3.500 kilometer door de drie noordelijke provincies om maar liefst zo’n 400 klanten te bevoorraden.

En dat maakt hem met zijn goedkope blikjes tot een van de grootste ‘frisdrankblikjesbezorgers’ van Noord-Nederland! Lange werkweken maakt hij dus nog steeds maar hij heeft er nu zelf groot voordeel van want Jan is sinds 2020 door zijn geweldige inspanningen schuldenvrij en daardoor kan hij verder investeren in zijn eigen bedrijf!

Meer weten over de interessante handel van Jan de Blikjesman of heeft u vragen: info@jandeblikjesmanulrum.nl of 06-19744641. En surf gerust eens door naar https://www.jandeblikjesmanulrum.nl/ 

In 2021 had ik een uitgebreid interview met Jan: Babbelen met Jan.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69