Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Dinercafé Winneweer, Esther Goedhart

Gelukkig terug op de adverteerderspagina van kort weggeweest: Esther Goedhart! Voorheen bekend van Brouwers in Middelstum, nu is daar even verderop Dinercafé Winneweer! Al jarenlang een begrip in de omgeving waar eerder Mien Tuitman de scepter zwaaide en waar Esther vroeger regelmatig heenging om bijvoorbeeld een lekkere schnitzel weg te prikken.

Maar waar ze nu ongetwijfeld als gastvrouw net zo’n goede naam op gaat bouwen als voorheen op de hoek van de Heere- en de Schoolstraat in Middelstum. In Winneweer zal hetzelfde succesvolle concept worden neergezet. Lekker eten en alles vers bereid vanuit een ruime keuken in een sfeervol en gezellig eetcafé voor verdraaid weinig geld. Met naast de eetgelegenheid ook de gezelligheid aan de bar.

Maar het Dinercafé kan door meerdere grote ruimtes nog zoveel meer bieden. Bruiloftsfeesten en personeelsuitjes bijvoorbeeld inclusief een warm of koud buffet. In overleg is veel te regelen. En uiteraard zijn daar weer de maandelijkse optredens van verschillende goede bands. In de koudere maanden vanuit een van de binnenvertrekken maar zodra de weersomstandigheden het toelaten kan ook het fraaie en grote buitenterras worden benut. Dinercafé Winneweer is heerlijk gelegen aan het Damsterdiep waardoor ook de pleziervaart voor een hapje en een drankje aan kan meren. Sowieso zullen veel toeristen die Noord-Groningen aandoen even de auto of motor op de ruime parkeerplaats parkeren om een drankje te doen.

Of om te genieten van heerlijk Italiaans schepijs want ook daarvoor draait Esther haar hand niet om. Ongetwijfeld zal ze haar jarenlange horeca-ervaring, ze is al vanaf haar zestiende in de horeca actief en heeft zelfs internationale ervaring opgedaan, inzetten om haar gasten culinair te verwennen. Hoe die ontwikkeling gaat dat was in Brouwers op haar steeds uitgebreidere menukaarten wel te zien.

Het is de bedoeling dat Dinercafé Winneweer eerst van donderdag tot en met zondag geopend zal zijn vanaf 11.00 uur. Wat inhoudt dat er naast een dinerkaart ook een lunchkaart komt. Op de dinerkaart zullen de Brouwers-hardlopers, waaronder de heerlijke Schnitzel ala Es, terugkeren. En ze is van plan om nieuwe wegen in te slaan door zelf taarten en gebak te maken wat leidt tot de verkoop van hele goede koffie met huisgemaakt gebak.

Stapje voor stapje zien we Dinercafé Winneweer steeds mooier worden. Esther heeft er volgens eigen zeggen gruwelijk veel zin in! ‘Ik hoop dat al mijn gasten uit de afgelopen jaren mij hier komen opzoeken op mijn nieuw stekje in Winneweer. Wat betreft de officiële opening heb ik rekening gehouden met Sunsation. Ik vind het zo geweldig dat dit festival weer plaats gaat vinden dat ik mijn opening verplaatst heb naar vrijdag 15 april. Die avond wordt gevuld met muziek van The Black Ravens. De gezelligheid staat voorop en hierdoor kan iedereen alvast op een lichtvoetige manier kennis maken met onze nieuwe zaak. Zaterdag 16 april gaat dan onze ‘warme keuken’ open!’

Vanaf medio april zal Esther met haar Dinercafé Winneweer in de weer zijn. Waarbij ongetwijfeld nieuwe avonturen worden beleefd en bijzondere verhalen opgebouwd! Esther is overigens nog steeds op zoek naar bedienend personeel die zij uiteraard prima arbeidsvoorwaarden kan bieden. Misschien wat voor jou?!

Contactgegevens – tel: 06-37273046 / mail: em-goedhart@hotmail.com. Dinercafé Winneweer is uiteraard ook via Facebook te volgen:  https://www.facebook.com/Dinnercafe-Winneweer-873706125973136.

In januari 2022 had ik een uitgebreid interview met Esther over haar nieuwe plannen: Babbelen met Esther

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69