Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Sieme Gerrijts, Verslavingen tijdens de corona-epidemie

Sinds 16 maart zitten we met z’n allen in een tijd die we hopelijk nooit weer hoeven meemaken. Sinds die tijd is Nederland helaas in de ban van de corona-epidemie. Persoonlijk zat ik destijds twee maanden aan huis gekluisterd. Wat doe je als alles stil ligt en nergens heen kunt? Uiteraard kun je je suf gaan Netflixen (La Casa de Papel, Homeland en Vis a Vis zijn enkele persoonlijke tips) en natuurlijk Videoland (Big Brother en Mocro Maffia) kijken.

Wat in maart net nieuw was en nog steeds enorm populair is: TikTok! Met deze app kun je jezelf filmen terwijl je danst, zingt of playbackt. De video kun je dan zelf bewerken met verschillende effecten en online plaatsen. De filmpjes duren 15 tot 300 seconden. Na het online plaatsen kunnen gebruikers van de app deze met elkaar delen, liken en reacties achterlaten. Ik heb er zelf ook een paar gemaakt. Maar puur voor de grap en niet voor in de openbaarheid.

Wat een verslaving! Grappige en bijzondere filmpjes komen voorbij. Je bent zo een half uur verder. Af en toe gebruikt men een oude hit. Zo waren onder andere Fleetwood Mac (Dreams) en de Vengaboys een rage. TikTok Tammo is daardoor zelfs uitgegroeid tot Groninger van het Jaar. Hij bracht en brengt veel positieve en grappige filmpjes. Zelf geef ik regelmatig een like voor mooie items. Favorieten om te volgen heb ik niet echt, maar hoe creatiever de filmpjes des te mooier om hem of haar in de gaten te houden!

Voor de computerfanaten is sinds het najaar natuurlijk FIFA 21 verkrijgbaar. Zelf na een paar rustiger jaren weer fanatiek mee begonnen. Je bouwt dan een eigen team en speelt tegen (on)bekenden! Zo kom je de tijd natuurlijk ook wel door. Uiteraard mogen de grote voetbalsterren niet ontbreken zoals Messi, Ronaldo, Ramos en Neymar.

In de komende weken moeten we het doen met een avondklok. Dus nog meer uren bingen, gamen, swipen en liken. Met gamen ben ik denk ik 2 a 3 uurtjes per dag zoet. Een mooie invulling, zeker met de avondklok. Af en toe speel ik ook tegen vrienden en voetballers van het eerste van VV Middelstum.

Geen verslaving maar wel heel mooi om te volgen in de afgelopen weken: De Slimste Mens. Deze kennisquiz kende met Snollebollekes een zeer verrassende maar ook terechte winnaar. Drie keer heeft hij opgetreden op Sunsation en het is echt een aardige, en nu ook slimme, Brabander! Nondeju!

Zo, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte hoe ik mijn dagen doorkom en misschien hebben jullie nog iets aan mijn tijdverdrijftips. Hou vol en blijf gezond! Hopen dat we zo snel mogelijk weer leuke dingen kunnen doen met elkaar!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69