Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Kaas-Notenhuysch Winsum, Johan van der Beek

Vorige week viel ik met mijn neus in de boter(koek). Letterlijk en figuurlijk. Want ik mocht op zijn vrije dag bij Johan van der Beek langskomen in Westeremden. En deze Heel Holland Bakt hobbybakker, dit voorjaar was nog te zien hoe hij bijna de finaleronde van dit populaire televisieprogramma haalde, had zichzelf in het weekend ervoor culinair overtroffen. Met als gevolg dat ik na een aangenaam welkom door zijn enthousiaste labrador niet veel later gretig mijn tanden in de boterkoek zette zonder mij hierin stuk te bijten.

Maar dat was natuurlijk niet de ultieme reden van mijn komst. Want naast een verdienstelijk bakker is Johan bovenal de succesvolle ondernemer van het Kaas-Notenhuysch in Winsum. En in de zomer van 2021 bestaat dit bedrijf al weer vijf jaar. Een mooie gelegenheid om hem in dit lustrumjaar uitgebreid te interviewen. Aan input zal er dan vast geen gebrek zijn. Want als Johan gaat vertellen, komt er ook wat. Verhalen bijvoorbeeld over dat hij op jonge leeftijd al kaas aan het snijden was voor een AH-winkel, over zijn kaasventavonturen maar ook over het ontstaan van zijn mooie onderneming in het mooiste dorp van Nederland.

De winkel biedt een prachtig assortiment. Hoofdzakelijk bestaande uit kazen natuurlijk. De keuze is reuze want er valt maar liefst uit 140 kazen te kiezen. Niet alleen uit Nederland want ook internationaal gezien weten ze hem te vinden. Toch is de specialiteit van de winkel uiteraard de Winsumer Boogkaas, met zorg speciaal voor hen geproduceerd en opgelegd. Want Johan maakt uiteraard niet alleen de winkel. Drie gastvrije dames, waaronder Middelstumer Gonnie, adviseren u graag over eventueel bijpassende wijnen en recepten. En dat helpt want de klanten komen van heinde en ver naar Winsum.

Het is niet alleen maar kazen wat de klok slaat. Want men verkoopt ook een breed assortiment dagelijks vers gebrande noten. Gezonde noten zoals cashewnoten, pecannoten, pistachenoten, macadamia’s, amandelen, hazelnoten en nog veel meer. Daaruit worden ook heerlijke mixen samengesteld zoals weekendmelange, Djakarta mix, Provencaalse mix, of een heerlijke Waddenhaver met gebakken noten en heerlijke zoete rozijnen en cranberry’s. Want achter de winkel beschikt Johan nog over een grote ruimte van waaruit hij zijn notengroothandel Assorti+ beheert.

Naast kaas en noten zijn er nog veel meer verrassingen in de winkel te vinden. Groninger poffert bijvoorbeeld, gemaakt door de bakkerij Peters uit Leens. Of heerlijke mosterdsoep door Johan zelf bereid. Ook mooie streekproducten vinden hun weg in de winkel en u kunt aan de Hoofdstraat Obergum ook prima terecht voor uitgebreide kerst- en cadeaupakketten. Eigenlijk moet je de winkel zelf gewoon een keer beleven. Kom anders gerust een keer langs. Kaas-Notenhuysch Winsum is van dinsdag t/m zaterdag geopend.

Babbelen met Johan

Contactgegevens winkel – telefoon: 0595-444320. Mailen kan ook: kaasnotenhuyschwinsum@gmail.com.

Voor het ruime assortiment, neem gerust een kijkje op www.kaasnotenhuyschwinsum.nl

De winkel is ook via Facebook te volgen: https://www.facebook.com/assortipluswinsum/

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69