Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Henk Vonder

Naam: Henk Vonder

Woonplaats: Hoevelaken

Leeftijd: 61

Burgerlijke staat: Getrouwd met Anita, twee sportieve zonen van 24 en 21 jaar.

Beroep: Wijkagent van politie in Nijkerk.

Hobby’s: Voetbal, wielrennen, formule 1 en nog veel andere sporten kijken.

Lievelingsgerecht: Stamppotten en bijna alles wat op tafel komt.

Mooiste film ooit gezien: Shawshank Redemtion met Morgan Freeman en Tim Robbins. Prachtige, lange, film met uiteindelijk een happy end voor de beide hoofdrolspelers.

Mooiste sportmoment ooit: Het winnen van het EK 88 voetbal, het winnen van de herenfinale bij volleybal in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta, het winnen van het EK voetbal van de dames in 2017 in Enschede. Persoonlijk heb ik de beste herinneringen aan mijn kampioenschappen bij de amateurclubs waar ik gespeeld heb. Dat was in 1980 in Nieuwleusen met USV, in 1983 met Middelstum met ook het winnen van de Noorderkrant bokaal en tenslotte bij Hoevelaken diverse keren met de veteranen.

Mooiste boek ooit gelezen: Gijp van Michel van Egmond maar beroepsmatig ook de ontvoeringen van Heineken en Albert Heijn.

Kijkt het liefst naar: Voetballen, vooral bij de jongens langs de lijn en op tv.

Beste popsong aller tijden: Rolling Stones – Gimme Shelter

Mooiste/succesvolste versiertruc: Op mijn leeftijd niet meer van toepassing.

Mooiste plekjes van het Hogeland: De kuststrook langs de Wadden en Noordpolderzijl, hoewel ik erken er al langere tijd niet meer geweest te zijn.

Favoriet vakantieland: Nederland, de laatste jaren in Zuid-Limburg.

Mooiste stad: Maastricht maar ook Nijkerk (stadsrechten sinds 1413).

Favoriete auto: Momenteel onze Kia maar de nieuwe Landrover Evoque en enkele Porsche modellen zijn om van te watertanden.

Waar heb je spijt van: Achteraf gezien had je privé of in je werk altijd wel bepaalde dingen anders kunnen doen, spijtig dat het dan zo gegaan is maar vooruit kijken is verstandiger.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ballonvaren en een langere reis maken door Scandinavië.

Droomvrouw/man: Cliché antwoord, mijn Anita.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Liever niet maar een live concert van U2 of de Rolling Stones zou ik niet afslaan. Ook een ritje in de genoemde auto’s ga ik niet weigeren.

Hoogtepunt uit het leven: De geboorte van onze beide jongens in 1996 en 1999.

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van dierbare personen/familie. Helaas komt dit de laatste jaren steeds vaker voor.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Henk Medema. In mijn tijd bij de vv Middelstum een van mijn voetbalmaatjes. Samen met Tiemen en ik werd Henk uitverkoren in het regioteam om in 1987 te spelen tegen het KV Mechelen van Erwin Koeman, Piet den Boer en trainer Aad de Mos op het sportpark in Middelstum. Ik ben 33 jaar later wel benieuwd hoe het Henk nu vergaat.

Wat wil je verder nog kwijt: Een goede gezondheid voor een ieder met name in de huidige tijd met het wederom uitbreidende COVID-19 virus. Verder veel wijsheid voor de bewoners/eigenaren van woningen/gebouwen die te maken hebben met de aardgas/aardbeving perikelen. Tenslotte de hartelijke groeten aan een ieder bij de vv Middelstum en wellicht gaan we elkaar in de toekomst nog eens treffen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69