Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Charles de Preter

Naam: Charles de Preter 

Adres, Woonplaats: Groningen – Garsthuizen

Leeftijd: 24 

Burgerlijke staat: Verkering met Marieke. 

Beroep: Onlangs afgestudeerde vastgoedstudent, taxateur en zzp’er op dit moment. Daarnaast de afgelopen vijf jaren (en nog af en toe) een bijbaantje gehad bij de bootlijn naar Borkum: zeker een bezoekje waard! 

Hobby’s: Voetballen bij G.S.V.V. The Knickerbockers, wielrennen, hardlopen en jagen. 

Lievelingsgerecht: Een pannetje mosselen in de zomer. 

Mooiste film ooit gezien: Saving Private Ryan 

Mooiste sportmoment ooit: Promotie naar de tweede klasse reserve drie jaar geleden. Een uitstekend seizoen vol memorabele thuis- en uitwedstrijden. Een mooi niveau waarop we nog steeds spelen, met uitwedstrijden naar Urk, Staphorst en Rouveen: altijd gezellig. 

Mooiste boek ooit gelezen: Onlangs het boek ‘De levens van Jan Six’ van Geert Mak gelezen, een mooie beschrijving van de Amsterdamse elite door de eeuwen heen. Als klein kind stond het boek ‘Alleen op de Wereld’ van Hector Malot hoog op het lijstje.

Kijkt het liefst naar: Vastgoed. De laatste jaren zijn er toonaangevende en duurzame objecten gerealiseerd, op dit moment zijn ze op de Zuidas in Amsterdam bezig met The Valley, wat ook letterlijk veel weg heeft van een groene vallei. 

Beste popsong aller tijden: Ralf Poelman – Gras van het Noorderplantsoen. Een ode aan je studententijd. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Die moet je nooit delen! 

Mooiste plekjes van het Hogeland: De Noordkaap: enerzijds het uitzicht op Borkum, Rottumeroog, Rottumerplaat en anderzijds het uitzicht op de omliggende landerijen en de Eemshaven. 

Favoriet vakantieland: ‘La Douce France’. 

Mooiste stad: Groningen is een gezellige stad die veel te bieden heeft, met het Prinsenhof, Hoge en Lage der A, het Forum en de gezellige binnenstad. Maastricht is in mijn optiek de mooiste stad, een mooie middeleeuwse stad langs de Maas met een bourgondische cultuur.   

Favoriete auto: Op dit moment nog een trotse eigenaar van de Swap-fiets. Als ik nu een auto zou mogen kiezen liet ik mijn oog vallen op een BMW-1 serie. 

Waar heb je spijt van: Waarschijnlijk een klassieker maar de verloren jaren doordat ik ben blijven zitten op de Havo en eerst de verkeerde studiekeuze maakte. Alhoewel dat harstikke goed heeft uitgepakt. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Een grote rondreis door Canada. 

Droomvrouw: Meerdere! 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: De kroeg in met vrienden. 

Hoogtepunt uit het leven: Die zullen (hopelijk) nog komen. Daarnaast gezond, afgestudeerd, fijne vrienden en familie. 

Dieptepunt uit het leven: Mensen uit je directe omgeving die veel te vroeg overlijden. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Kor Groenewoud. Ik las deze week een artikel over mijn oude mentor, ten tijde van mijn periode op het Hogeland College in Warffum, waarin hij geslaagde leerlingen thuis verraste met het goede nieuws. Ook zag ik dat genoeg jeugdigen de revue zijn gepasseerd in de afgelopen vluggertjes, tijd voor de oudere en wijzere generatie. 

Wat wil je verder nog kwijt: Blijf de plaatselijke horeca steunen de komende periode! Naast dat je dit voor de hardwerkende ondernemer doet, is het van groot belang voor de leefbaarheid in de dorpen. De Menkemaborg en pizzeria Azzurra in Uithuizen en Brouwers in Middelstum zijn hier voor mij mooie voorbeelden van. 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69