Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De opbouw naar nummer 50, Disco-n-Action!

Foto: Heino Buikema

(Verdikkie, ben je maandenlang bezig geweest met de heuglijke opbouw naar adverteerder nummer 50, blijkt juist de persoon in kwestie, Peter Zuidhof van Disco-n-action, de afgelopen weken enorme klappen opgelopen te hebben door het mislopen en annuleren van allerlei opdrachten. En zo hangt er boven dit van oorsprong feestelijk verhaal toch een behoorlijke corona-domper. Gelukkig blijft Peter lachen en positief en samen komen we er vast wel uit maar zo zie je toch maar even weer hoe betrekkelijk alles is. Het onderstaande verhaal is dus enige weken geleden grotendeels al geschreven…..)

Zeven jaar geleden had ik begin januari 2013 een gesprek met mijn ondernemerscoach bij het UWV in Groningen. Ik vertelde haar over mijn snode plannen om een eigen onderneming te starten. Ze gaf een paar maand later toe er een hard hoofd in te hebben gehad, in mijn websiteplannen. Het concept was haar vreemd, laat staan dat ze hoge verwachtingen had dat bedrijven en ondernemers zich hieraan zouden willen committeren. Maar toch gaf ze groen licht voor een onderzoeksperiode van zes weken om te kijken of potentiële adverteerders toe zouden happen…..

Ik stelde een lijst met een dertigtal namen op van ondernemers die ik wilde gaan benaderen. Via de mail stuurde ik ze een uitvoerig verhaal over mijn mogelijke plannen. Die mails versturen, dat was niet zo moeilijk. Maar wat zag ik er tegenop om de mensen telefonisch te benaderen met de vraag of ze ook daadwerkelijk wilden adverteren op mijn website. Al hakkelend probeerde ik ze te enthousiasmeren. Meer dan de helft gaf aan (voorlopig) geen belangstelling te hebben…..

Maar met een twaalftal namen van potentiële adverteerders toog ik opgetogen terug naar mijn coach. Dat hier ook ondernemersnamen tussenzaten van mensen die te doen hadden met de lullige manier waarmee ik bij Vast Banket was weggekomen, vertelde ik maar niet. Mevrouw was aangenaam verrast met de eerste resultaten en gaf mij toestemming om door te gaan naar het startersproject waar je met behoud van een uitkering een half jaar de tijd kreeg om te onderzoeken of de onderneming ook daadwerkelijk kans had om mijzelf financieel te bedruipen…..

Het werd een proces van vallen en opstaan. Van hoge pieken door de website-introductie met alle mooie reacties van dien tot diepe dalen toen in april de mailbox weigerde vol te stromen en de telefoon angstvallig stil bleef. Ergens in mijn achterhoofd ontwikkelde zich een doemscenario tot een ontsnapping. Maar daar ging mijn partner niet mee akkoord. Eind april ging de knop om, de eerste ondernemersinterviews werden ingepland.

Een half jaar later meldde ik mij weer in Groningen. De basis was smal maar ik ging er voor. Mede door de mogelijkheid dat ik alsnog na 15 maand weer terug mocht grijpen naar mijn WW-uitkering. In de jaren erna steeg het aantal adverteerders langzaam maar gestaag. De eerste hoofdadverteerder waarvoor ik de hele Facebookpagina mocht onderhouden, was een welkome impuls en zeker ook een doorbraak. Ik kon mij steeds meer op mijn website richten en vierde heuglijke feiten als de miljoenste bezoeker en de 20e, 25e, 30e en 40e adverteerder (inwendig) uitbundig. Allemaal mijlpaaltjes die houvast en vertrouwen gaven.

Ik herinner mij nog een van de eerste krabbels in het gastenboek. Peter Zuidhof reageerde enthousiast op mijn ondernemersplannen en refereerde nog even fijntjes naar een ondernemer die ook ooit op een zolderkamertje was begonnen en inmiddels een mooi bedrijfspand in Groningen bestiert. Dat hoefde voor mij nu ook weer niet. Mijn rommelige kantoorruimte drie hoog op de Berkenlaan 5 was en is goed genoeg voor mij….

Een ander mooi hoogtepunt diende zich eind 2015 aan: de 50e deelnemer van de Club van 50. Met een toepasselijke 50% korting lukte het mij vervolgens om Eling Zuidhof met zijn E-ventive hiervoor te strikken. Een mooie voorbode tot een samenwerking voor de aanschaf van trainingspakken voor Middelstum 4. De oudere Zuidhof-telg opperde begin vorig jaar snode plannen over het mogelijk vergroten van zijn adverteerdersactiviteiten op de website. Hij merkte destijds gekscherend op: ‘Sinds ik opgenomen ben in de Club van 50 gaat het crescendo met Disco-n-Action.’

Met die opmerking wilde ik hem nog eens om de oren slaan. Ondertussen steeg het aantal adverteerders gestaag door. Nummer 50 kwam steeds dichterbij. Toen ik Peter tijdens een HV-bijeenkomst bij Oomkens hierover inlichtte, gaf hij aan wel oren te hebben naar de titel ‘50e adverteerder op de website’. Zeker toen ik hem het denklinkje richting de 50e Club van 50 lid van broer Eling meegaf….

De tijd tikte door, het jaar 2019 ging voorbij maar nummer 50 worden, bleek nog niet zo eenvoudig. Adverteerders stopten, beoogde adverteerders sloegen een jaartje over of namen nog even bedenktijd. Maar halverwege februari diende zich toch een prachtig scenario aan. Peter reageerde als altijd enthousiast. Naast de hernieuwde lidmaatschap van de Club van 50 gaat hij nu ook vol overgave voor de middenpositie van elke pagina van de website.

Terugblikkend op de zeer onwennige beginjaren kan en mag ik nu vol trots melden dat Disco-n-Action de 50e ondernemersnaam op de adverteerderspagina van de website is. Nog nooit waren tegelijk zoveel adverteerders aan de website verbonden. Ik denk dat ik dit verhaal binnenkort nog even naar mijn UWV-coach toestuur. Als dank voor het overwinnen van haar aanvankelijke scepsis!

En natuurlijk ook een hartelijk dankwoord voor de man achter het succes van Disco-n-Action, Peter Zuidhof. Voor zijn mooie en stimulerende beginkrabbel in het gastenboek. Voor de toetreding tot de Club van 50. Voor al zijn mooie gastcolumns en babbelinterviews. En voor het feit dat hij mij gestimuleerd heeft om door te jagen naar 49 adverteerders zodat hij nummer vijftig kon worden. Wat een mooi getal en wat een mooie mijlpaal!

‘Sinds 2001 ben ik ondernemer en zeker de laatste jaren maak ik met Disco-n-Action een mooie groei door. Zowel met het zelf presenteren tijdens allerlei evenementen en feestjes als met de verhuur van beeld-, licht- en geluidsapparatuur.’ Zo verwoordde hij het zelf zo mooi tijdens het Sunsationinterview dat ik onlangs met hem mocht hebben. Wilt u meer over hem en Disco-n-Action  weten, druk dan even op deze link: (Bedrijfsinformatie). Peter, hartelijk dank!

Contact- en bedrijfsgegevens: Tel: 0595-795042 / info@disco-n-action.nl / www.disco-n-action.nl

Ps.

Peter zou Peter niet zijn wanneer hij nu niet aan het omdenken zou zijn. Want heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een (beveiligde) livestream, bent u bezig met de voorbereidingen voor een evenement later dit jaar of is er de behoefte aan een opname van een uitvaart dan kunt u prima bij Peter terecht!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69