Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Bakkerij Henk Post Ten Boer en Middelstum

Het grote voordeel van een buuf die bij een ondernemer werkt is dat ze als kruiwagen kan dienen. Zo attendeerde verkoopster Janneke mij er op dat Henk Post mogelijk wel belangstelling had voor het adverteren op mijn website. Waarbij een uitgebreid interview de grootste pre is in eerste instantie. En dus komt u begin volgend jaar alles te weten over deze sympathieke bakker uit Ten Boer die naast een bakkerij en winkel in zijn woonplaats ook nog een ‘dependance’ in Middelstum heeft. Dubbel smaakgenot derhalve.

En die bakkersgenen zaten er bij Henk al vroeg in. Zowel zijn vader als zijn opa hadden een eigen bakkerij in Bedum. Zelf leerde hij op 15-jarige leeftijd de fijne kneepjes van het vak bij bakker Oudman in Bedum waar hij al op jonge leeftijd binnenstapte met de vraag of hij nog werk voor hem had. Maar wat wil je ook als je de bakkersgenen in je hebt! En dus volgde hij ook allerlei vakopleidingen op wat nu het Noorderpoortcollege heet in de brood- en banketrichting.

Bij meerdere werkgevers deed hij vervolgens de broodnodige ervaring op en in 2008 was de tijd rijp om op eigen benen te staan. Hij nam de bakkerij van bakker Van Sleen in Ten Boer over en kreeg de smaak te pakken. Dat leidde in 2013 tot de opening van Bakkerij Post in Middelstum. Inmiddels is hij al weer dik tien jaar succesvol ondernemer dus.

En een druk bezet man want naast het runnen van twee bakkerijen heeft de 43-jarige bakker ook nog de zorg voor zijn gezin dat uit drie kinderen in de leeftijd van 18, 14 en 8 jaar oud bestaat. Om alle ballen in de lucht te houden vindt hij zijn ontspanning in het hardlopen. Regelmatig kom je hem tegen tijdens verschillende 10 kilometer runs hier in de omgeving.

Maar nu natuurlijk naar zijn heerlijke producten. Via de website zelfs online te bestellen. Als je deze met een hongerig gevoel bekijkt dan loopt het water je letterlijk in de mond. Want naast het ‘normale’ brood is het assortiment rijkelijk gevuld met heerlijke luxe en belegde broodjes, gebak, taarten, koeken en zoete en hartige broodjes zoals saucijzen-, kaas- en frikandellenbroodjes. En in bijvoorbeeld de ‘Herfstsloffen’ en ‘Droomtoeters’ kan hij zijn creativiteit helemaal kwijt. Ook leuk om deze nieuwe creaties te volgen via Facebook en Instagram.

Loopt het water u al in de mond? Kom dan gerust eens langs in Ten Boer of Middelstum. Bellen voor een leuke actie kan ook: 050-3021227. Het liefst in de ochtenduren want omdat het wekkertje dagelijks al om 02.00 uur afgaat wordt er in de middag van een powernapje genoten. Mailen kan altijd natuurlijk: bakkerijhenkpost@live.nl.

Babbelen met Henk

En neem ook gerust even een kijkje op www.bakkerijhenkpost.nl want uw bestellingen kunnen dus online verwerkt worden!

Bakkerij Post is ook te volgen via Facebook (Facebook Bakker Post).

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69