Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Klussenbedrijf R. Brons Middelstum voor al uw schilder-, behang- en sauswerkzaamheden

Ik ben gek op het aanhoren van bijzondere carrièreverlopen. Zo was Ronald Brons uit Middelstum 36 jaar in de drukkerijbranche actief geweest toen hij zijn ontslag kreeg. Gewend om zijn eigen broek op te houden was werkloos achter de geraniums zitten voor hem geen optie. En dus bood hij zich aan bij een garagebedrijf in de buurt. Dit bleek het ook niet te zijn. Toen hij zijn buurtgenoot Johan Steigenga meevroeg om naar een opknapbootje te kijken, werd dit geen succes. Schilder en zzp-er Steigenga had echter wegens aanhoudende drukte wel een ander aanbod voor hem. Of hij niet als zzp-er bij hem in dienst wilde komen als schilder. Hij wilde hem de fijne kneepjes van het vak wel leren.

En zo stond Brons op een vroege junimorgen in 2012 voor het Kamer van Koophandel-gebouw in Groningen om zich op 54-jarige leeftijd nog als ondernemer in te laten schrijven. Hij liep een hele zomer met Steigenga mee, die een grote klus in de Eemshaven aangenomen had, om het vak in de praktijk te leren. En sinds die tijd heeft hij altijd werk omhanden gehad, zonder ooit ook maar een advertentie te plaatsen. Wat dat betreft is dit Club van 50 lidmaatschap een primeur op PR-gebied want veelal komen klussen via mond-tot-mondreclame binnen.

Of door contacten via de (jacht)hondenclub, daar sleepte hij zijn eerste grote klus binnen. Eenmaal bezig in Groningen werd hij daar door een buurtgenoot gevraagd om wat appartementjes te verven. En zo breidde het klantenbestand zich gestaag uit. Hij kwam er dankzij zijn moeder achter dat het schilderen in de familiegenen verankerd zit. Toen hij de voormalige Nutsspaarbank in de Jacobijnerstraat in Groningen aan het schilderen was, zei zijn moeder dat haar vader hetzelfde gebouw in een grijs verleden ook al eens geschilderd had. Misschien noemt Brons het schildervak daarom wel zo eervol. En je ziet natuurlijk ook direct resultaat na afloop van een klus.

In de zomermaanden heeft Brons het altijd druk met buitenklussen maar voor de wintermaanden kunnen er nog wel wat binnenschilder-, behang- en sausklussen bij. Hoewel er wel een mooie, grote klus in een statig herenhuis in de binnenstad van Groningen lonkt. Geïnteresseerden zijn dus gewaarschuwd, wacht niet te lang met een belletje. Waarbij hij direct aangeeft dat glaswerk niet aan hem besteed is.

Naast zijn lol in het schilderen is Brons ook graag sportief bezig. Als voor- en meeloper bij de jacht en met schaatsen en zeilen maakt hij de nodige meters. Ook trekt hij regelmatig met zijn zoons Ruben en Jorrit de Drentse bossen in om daar lekker te mountainbiken. En op bestuurlijk niveau is hij actief voor de plaatselijke ijsbaanvereniging.

Geïnteresseerd geworden in de diensten van Brons? Neem dan geheel vrijblijvend contact met hem op via 0595-552597. Mailen kan ook: rbrons6@ziggo.nl.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69