Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Wereldwinkel Loppersum

Soms worden interviewonderwerpen je zo maar in de schoot geworpen. Zo werd Wereldwinkelvoorzitter te Loppersum, Martijn Pot inderdaad, door secretaris Anita Weistra geattendeerd op die mogelijkheid via mijn website. Zelf was ik ook direct getriggerd. Want zit er een wereldwinkel in Loppersum? Dat wist ik ja helemaal niet. En wat is in vredesnaam een wereldwinkel?

Tijd om de komende maanden nader op onderzoek te gaan. En dat lukt dankzij de toetreding tot de Club van 50 van mijn website al aardig. Want zo kom ik er achter dat de wereldwinkel in Loppersum een verrassend aanbod unieke, net even anders dan anders producten verkoopt die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fairtrade handel. Want bij een wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. Met als doelstelling het bevorderen van eerlijke handel in deze woelige wereld. En deze eerlijke handel is een samenwerkingsverband in de handelsketen om de arbeids- en leefomstandigheden van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te verbeteren.

Het is mij geloof ik nu al gelukt om de leukste manier te ontdekken om iets te veranderen in de wereld. Want ‘It’s so easy to shop fair!’ Die slogan komt dan weer van de website http://www.wereldwinkelgroningerland.nl/. Via de link http://www.wereldwinkelgroningerland.nl/winkels/loppersum/ kom ik te weten dat de Wereldwinkel in Loppersum aan de Nieuwstraat 4 te vinden is. En daar zijn prachtige cadeaus voor alle soorten feesten en festiviteiten te vinden, inclusief grootverpakkingen thee, koffie en cadeaupakketten. Het assortiment omvat tevens food, kunstnijverheid, servies, wierook en speelgoed.

Wereldwinkel Veur Elkenain heeft vanaf nu ook een webwinkel: www.wereldwinkelloppersum.nl. Omdat de winkel aan de Nieuwstraat vanwege corona minder vaak open is, is een webwinkel een goede aanvulling op de dienstverlening van de winkel. Op deze manier wordt fair trade winkelen nog makkelijker in Loppersum. De webwinkel is inmiddels goed gevuld met levensmiddelen zoals koffie, thee, diverse fair trade producten voor in de keuken, broodbeleg, sap en chocola. In de webwinkel vult u uw winkelmandje. Vervolgens kiest u het moment waarop u uw bestelling afhaalt. Daarna rekent u makkelijk af met iDeal.

Maar er zit nog een addertje onder het gras waarom ik dit allemaal schrijf. De wereldwinkel is namelijk op zoek naar nieuwe vrijwilligers. En daarom mag ik binnenkort met Willy Klugkist in gesprek om het met haar over haar drijfveren te hebben waarom ze vrijwilliger is geworden. Misschien wordt u wel haar nieuwe collega? Dat zou mooi zijn.

Babbelen met Willy Klugkist

Wilt u zien wat Wereldwinkel Loppersum zoal te koop heeft? Volg ze dan op Facebook: Facebook Wereldwinkel Loppersum. Bellen kan natuurlijk ook: 0596-573075. Hieronder nog even de openingstijden:

Ma  : 13.30 – 17.00

Di  : 09.00 – 12.30 / 13.30 – 17.00

Wo  : 09.00 – 12.30 / 13.30 – 17.00

Do  : 09.00 – 12.30 / 13.30 – 17.00

Vr  : 09.30 – 17.00

Za  : 10.00 – 16.00

(Nu tijdelijk alleen vrijdag en zaterdag open tussen 13.00 – 16.00 uur!!)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69