Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
Zonnehuisje

Monie van Paassen van het Zonnehuisje, Sijtsema Eenum en Koopmansverfshop

Achteraf ben ik wereldzakenvrouw Marion Tjin-Tham-Sjin heel dankbaar dat ze Monie van Paassen als haar opvolgster koos in de vluggertjesrubriek. Een woord van dank gaat ook uit naar Karin Heun uit Huizinge die Monie het laatste zetje gaf om contact met mij op te nemen. ‘Ik ben wel van het doorpakken’, zei ze. Dat klopt inderdaad, vandaar dat ik na het telefoontje nog dezelfde dag bezig gegaan ben om een introductietekst te schrijven over deze zeer ondernemende onderneemster uit Eenum, tevens de nieuwste hoofdadverteerder van de website…..

Op de vluggertjesvraag over haar beroep antwoordde ze kort maar krachtig: ‘Directeur van Sijtsema Eenum en Koopmansverfshop, timmervakvrouw en Feng Shui Expert.’ Dat schreeuwt natuurlijk om een verhelderend gesprek en dus gaan we eind april snel naar Eenum voor een Babbelen met Bert interview om meer te weten te komen over de zaken waar Monie zich allemaal mee bezighoudt. En hoe ze alle ballen in de lucht weet te houden.

Maar eerst proberen we aan de hand van drie Facebookpagina’s en websites alvast een beeld te scheppen. En dan beginnen we met het Zonnehuisje. Dat is een uniek buitenhuisje voor in de tuin waarin je helemaal tot rust kunt komen. Het unieke aan het Zonnehuisje is dat het op een draaischijf staat, zodat je het huisje in elke stand kunt draaien die je maar wenst. Of lekker in het voorjaarszonnetje zitten inderdaad of een schaduwvol plekje in de hoogzomer zoeken om verkoeling te vinden.

Wanneer je zo’n pracht Zonnehuisje gekocht hebt dan moet hij natuurlijk nog gebouwd worden. En dan komt Sijtsema Eenum om de hoek kijken. Want Monie kan bouwen en timmeren als de beste. Alleen doet ze dat niet zo vaak meer. Haar partner, Niels Borg, verricht samen met zijn team tegenwoordig het meeste timmerwerk. Niet alleen voor draaiende huisjes maar ook voor bergingen, garages, aanbouw, hekwerk/poorten en priëlen kun je prima bij Sijtsema Eenum terecht. En wanneer het kunstwerk eenmaal gemaakt is, volgt uiteraard de volgende stap: het verfwerk.

Ook daarvoor kun je bij haar terecht middels Koopmansverfshop. De ouderwetse verfwinkel online voor schilder en particulier. Waar je allerlei soorten binnen- en buitenverf kunt bestellen plus alle verfbenodigdheden. Monie is hierbij de specialist in ecologische en natuurvriendelijke verven.

Ik krijg inmiddels steeds meer zin om binnenkort naar Eenum af te reizen want waar we het nog niet eens over gehad hebben is het feit dat ze Feng Shui expert is. Wat dat precies inhoudt, daarover later meer. Eerst dit maar eens laten bezinken….

Babbelen met Monie

De 25 vluggertjes van Monie

Ongetwijfeld bent u nieuwsgierig geworden. Meer weten over Monie en haar passies? Wie weet tot ziens tijdens de streekproductenmarkt op Ewsum. Duurt dat te lang? Klik dan even op een van onderstaande links:

www.zonnehuisje.nl + Facebook Zonnehuisje.

www.sijtsema.eu + Facebook Sijtsema.

www.koopmansverfshop.nl + Facebook Koopmansverfshop.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL 108306987B01