Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Marenland Winsum, Robbert en Ruud van Barneveld

Toen ik in het voorjaar van 2016 voor een bezoek aan de Open Coffee Club ’t Hogeland naar Marenland in Winsum mocht, wist ik niet precies waar ik langs moest rijden. Groot was de verrassing toen mijn navigatie mij naar de voetbalvelden van Hunsingo bracht. Nog even een stukje doorrijden richting het water en je bent bij Marenland in Winsum. Ik reed er jarenlang langs zonder te weten wat er nu precies zat. Dat is inmiddels danig veranderd. Want Robbert en Ruud van Barneveld hebben Marenland flink op de kaart gezet.

In 2016 had de in Winsum geboren Robbert Marenland net nieuw leven in geblazen. Een jaar later kwam broer Ruud de onderneming versterken. Inmiddels timmeren beide mannen stevig aan de weg. Vorig jaar was een topjaar, mede door een geweldige zomer. Gelegen aan een prachtige locatie aan het water, zochten vele waterrecreanten hun vertier aan het Winsumerdiep. Niet zo verwonderlijk want je kunt er kano’s en boten huren om daarmee het prachtige Reitdiepgebied te verkennen maar er is ook de mogelijkheid om in de jachthaven aan te meren.

Maar Marenland is veel meer dan (water)recreatie alleen. Want je kunt er ook heerlijk overnachten op de camping, in trekkershutten of een tenthuisje of, nog luxer, in het bedsteehotel. Ook is het een prima locatie voor een (bedrijfs)meeting of een -uitje want er is een ruime vergaderruimte, er kunnen groepsactiviteiten worden aangeboden, al of niet in combinatie met eetarrangementen in allerlei vormen.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Want Marenland is ook een prima en gezellige locatie om lekker aan het water een drankje te drinken of om uit eten te gaan. Want in het restaurant ‘De Jongens uit de buurt’ is het onder leiding van chef-kok Pieter Velzen culinair genieten geblazen. Met in de wintermaanden elke maand een nieuwe kaart en in de zomermaanden extra borrelhapjes. Inclusief een ruime bier- en wijnkaart waarbij de wijnen van de bekende Wijnkoperij Jos Beeres afkomstig zijn. Kortom, Marenland Winsum is niet alleen in de zomer een bezoekje waard want het biedt in combinatie met het restaurantgedeelte het hele jaar door het nodige vertier!

Babbelen met Robbert

Contactgegevens: 0595-442750 of info@marenland.nl

Neem ook gerust even een kijkje op hun prachtige websites: www.marenland.nl en www.dejongensuitdebuurt.nl.

De gebroeders Van Barneveld zijn ook op Facebook actief: Facebook Marenland Recreatie en Facebook De jongens uit de buurt

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69