Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Gerda van Bruggen-Venhuizen Uitvaartzorg Zuidwolde

Facebook bracht mij in contact met Gerda van Bruggen-Venhuizen van de gelijknamige uitvaartzorgonderneming. Na enige informatie over het adverteren op de website te hebben opgestuurd volgde een prettig telefoongesprek naar de mogelijkheden. Van u en uw werd het al gauw je en jouw. En uiteindelijk resulteerde het gesprek in een mooie samenwerking en een Babbelen met Bert interview begin volgend jaar.

Misschien eerst even een korte voorstelronde. Gerda is 57 jaar, geboren en getogen in Bedum en tegenwoordig woont ze in Zuidwolde. Moeder van twee kinderen en inmiddels oma van haar eerste kleinkind. Oorspronkelijk werkzaam in de zorg maar een dikke twintig jaar geleden werd ze gevraagd of het vak van uitvaartverzorger niet wat voor haar was.

Haar aanvankelijke scepsis verdween al snel als sneeuw voor de zon want ze bleek er aanleg voor en aardigheid in te hebben. Twee jaar geleden volgde echter een reorganisatie bij haar vorige werkgever, een grote uitvaartonderneming. In plaats van opnieuw te solliciteren naar haar eigen functie besloot ze om voor zichzelf te beginnen. En zo ontstond op 1 februari 2017 Gerda van Bruggen-Venhuizen Uitvaartzorg.

Een stap waar ze tot dusver geen spijt van gehad heeft. Mede ingegeven door de nodige goede recensies. Iets waar ze heel blij mee is want ze trekt als zelfstandige toch enige dagen intensief op met mensen in een doorgaans zware periode in hun leven. Ze ziet mensen op hun kwetsbaarst, voert intieme gesprekken en wil het in haar gestelde vertrouwen absoluut niet beschamen.

Gerda: ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen zich kan uiten en zijn of haar verdriet kwijt kan. Mensen zijn soms in de war of vermoeid en niet zichzelf. Daarom neem ik de tijd voor de gesprekken. Niet alles hoeft direct vastgelegd te worden. Een uitvaart die met aandacht en zorg is vorm gegeven geeft nabestaanden een beetje kracht mee voor de moeilijke tijd die daarna volgt.

Gerda richt zich onder andere op het Hogelandgebied met als sterke punten: persoonlijk, betrokken en ondersteunend. Nog een aantal kenmerken van haar aanpak:

  • Professioneel, zelfstandig en kleinschalig;
  • Duidelijke afspraken;
  • Transparante kostenbegroting;
  • Gedeeltelijke dienstverlening behoort tot de mogelijkheden;
  • Eventueel vooraf vastleggen van uw uitvaartwensen;
  • Op aanvraag werkzaam voor diverse uitvaartverzekeraars en- verenigingen.

Babbelen met Gerda

Gerda van Bruggen – Venhuizen Uitvaartzorg, 2017-2020

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met Gerda op: 06-53170122. Mailen kan ook: gerdavanbruggen@gmail.com.

U kunt haar ook volgen via Facebook: Facebook Gerda van Bruggen-Venhuizen Uitvaartzorg.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69