Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Timmerfabriek Oomkens Middelstum

Het Babbelen met Bert interview met Klaas Oomkens stond al enige tijd op mijn verlanglijstje. Na de bouwvakvakantie was het eindelijk zover. Ooit had ik hem natuurlijk al eens als adverteerder benaderd. Maar dit was niet in de beste fase van zijn leven. Nu is alles anders en Klaas is inmiddels heel actief op social media via LinkedIn. Daardoor volgt hij ook veel van mijn verhalen. En ik was dan ook zeer verheugd toen hij na het interview opmerkte wel toe te willen treden tot de vermaarde Club van 50 van mijn website.

Timmerfabriek Oomkens zag in 1966 het levenslicht op Toornwerd toen Klaas zijn vader ontslag nam bij de plaatselijke timmerfabriek in Middelstum en in zijn eigen schuur aan de slag ging. In 1974 dacht Klaas wel genoeg geleerd te hebben op school en hij kwam bij zijn vader in de zaak om deze vervolgens in 1990 over te nemen. Het eerste personeel werd aangenomen en het bedrijf groeide op Toornwerd al snel uit zijn jasje. In 1994 werd op het industrieterrein Boerdam aan de Pompsterweg in Middelstum een nieuwe fabriek neergezet.

In 1998 volgde al een uitbreiding en dit jaar is het helemaal bal. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een compleet nieuwe bedrijfshal met een oppervlakte van 1200 vierkante meter. Deze zal onder andere gevuld worden met een innovatief ‘hout-skeletbouw straat’. Eerder dit jaar werd al de nieuwe kantoorruimte in gebruik genomen. Mede mogelijk gemaakt dankzij mooie subsidiemogelijkheden via het Regionaal Investeringsfonds Groningen. Hiermee kon ook een volledig geautomatiseerd bewerkingscentrum voor kozijnen, ramen en deuren aangekocht worden. Het personeelsbestand is in korte tijd uitgebreid naar zo’n 25 medewerkers.

Klaas is terecht supertrots op deze ontwikkelingen waardoor hij binnenkort met een gerust hart afscheid kan nemen van zijn bedrijf. Maar ook dan kunnen particulieren en bedrijven uit de omgeving prima bij Timmerfabriek Oomkens terecht voor deuren, kozijnen, ramen en complete hout-skeletwanden. Want naast enige grote opdrachtgevers kan deze ‘hightech’ timmerfabriek ook de (lokale) midden- en kleinbedrijven prima van dienst zijn.

Babbelen met Klaas Oomkens

Wilt u de mooie (verbouwings)ontwikkelingen van Timmerfabriek Oomkens volgen, dan kan dit via Facebook (Facebook Timmerfabriek Oomkens). De timmerfabriek is te bereiken via het telefoonnummer 0595-551543 of per mail: k.oomkens@tifa-oomkens.nl.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69