bertkoster5 Vorig jaar mocht ik bij deze houtkunstenaar uit Kruisweg langskomen..... Bert Koster || Live your Dream - @ticotophttps://t.co/XLTyOyfVz5
bertkoster5 Over drie weken is het al zo ver..... Bert Koster || Live your Dream - Eling Zuidhof blikt vooruit op Sunsation Liv… https://t.co/PVYhrKY6Tj
bertkoster5 Albert, van harte gefeliciteerd! Bert Koster || Live your Dream - De 25 vluggertjes van Albert Plieger https://t.co/5V7N4BxfK2
bertkoster5 Vanmiddag maar de trainingswei in..... Bert Koster || Live your Dream - Met een sportieve groet https://t.co/nOdHRxmBzT
bertkoster5 'Dan is het kicken wanneer je in het begin van de avond al de lange rijen voor de feesttent ziet.' Bert Koster ||… https://t.co/Y262uhFuMh

deFine interactieve techniek, Stefan Hemmes

Voormalig Middelstumer Stefan Hemmes verovert thans vanuit Groningen met zijn deFine interactieve techniek langzaam maar heel zeker Nederland. Hij is al eens eerder adverteerder op de website geweest en had toen net een groot project in Apeldoorn achter de rug. Hij bouwde daar een interactieve installatie voor de tentoonstelling op Paleis het Loo. ‘Koninklijk tafel dekken met Stefan Hemmes’, kopte het Dagblad van het Noorden zelfs in een item op pagina 3! Inmiddels is deFine gevestigd aan de Neutronstraat 7-2 in Groningen waar het twee units tot zijn beschikking heeft. Met de buurman, die interieurbouwer / meubelmaker is, wordt veel samengewerkt tijdens de inrichting van musea. 

Stefan is de zoon van het ondernemersechtpaar Hemmes, bekend van Mulder Wonen uit Middelstum. Het grappige is dat ik Stefan in mijn tijd als jeugdleider van de Voetbal Vereniging Middelstum nog enige jaren onder ‘mijn hoede’ gehad heb in de tijd dat hij bij de E-junioren voetbalde. Dan hebben we het inmiddels over dik 20 jaar geleden.

Inmiddels heeft Stefan met deFine een andere missie: ‘Het optimaliseren van de communicatie tussen organisaties en mensen met behulp van interactieve informatievoorzieningen’. Een eigen TV-kanaal of touchscreen kiosk behoort tot de mogelijkheden. Maar ook iets op maat ontwikkelen voor bijvoorbeeld een museum zijn zaken waar deFine zich mee bezighoudt.

Momenteel is Stefan druk in de weer in onze provincie. Bijvoorbeeld door interactieve wanden te maken voor VVV-locaties zoals bijvoorbeeld in Loppersum (www.define-it.nl/informatiewand). Naast de 10 locaties in de gemeenten Eemsmond, Loppersum en Appingedam gaan ze nu ook 12 locaties in de gemeenten Winsum, Ten Boer en De Marne doen. Dit zijn allemaal VVV-punten die een touchscreen in een houten meubel krijgen. En deFine heeft een informatie fiets-oplaadpunt gemaakt voor de Blauwestad/Provincie Groningen (www.define-it.nl/blauwestad).

Momenteel is Stefan samen met zijn steeds groter wordende team bezig met het project Afsluitdijk Wadden Center waarbij (buitenlandse) toeristen het verhaal achter de totstandkoming van de Afsluitdijk kunnen beleven. In dit project worden ongeveer 20 interactieve opstellingen gemaakt die het verhaal rond de bouw van de Afsluitdijk uitleggen.

Maar de opstellingen gaan ook in op de achtergronden over vismigratie en het opwekken van energie. Er wordt veel met projecties gewerkt en er komt een heus stormtheater! Verder gaan ze hier een app lanceren waarmee bezoekers hun bezoek aan dit museum nog interactiever en persoonlijker kunnen maken. Deze appcontent wordt in tien talen aangeboden!

DeFine specialiseert zich in interactieve technologie. Informatie laten zien en beleven via beeldschermen, touchscreens en sensoren. Op een professionele manier verwerkt in een ruimte of object. Bij DeFine kunt u terecht voor technische conceptontwikkeling, advies, brainstormsessies en realisatie voor onder andere musea, onderwijs, winkels, evenementen, gemeentelijke instellingen en recreatie.

Met een ruime kennis van materialen en software biedt deFine een passende oplossing binnen uw budget. Vraag naar de vele mogelijkheden en gunstige tarieven! Bel: 050-7074919 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Check ook de website www.define-it.nl waar u bij het onderdeel portfolio nog meer prachtige voorbeelden kunt zien van Stefan zijn werk! 

 


 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

 

 

Bert Koster || Live your Dream || Copyright © 2012. Created by DABL design